Cultura

FOTO

El Departament de Cultura organitza la jornada professional 'Cultura i educació: teixint complicitats', a la Fira Mediterrània de Manresa

query_builder   13 octubre 2021 16:00

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura organitza la jornada professional 'Cultura i educació: teixint complicitats', a la Fira Mediterrània de Manresa

  • La jornada està dirigida a professionals i es podrà seguir en línia pel canal de Youtube de Fira Mediterrània de Manresa 

 

  • Al vespre, la consellera Garriga farà una visita territorial a Manresa i assistirà a l’espectacle inaugural ‘Trencadís’, de l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya 
FOTO

Demà dijous, 14 d’octubre, tindrà lloc la jornada “Cultura i educació: teixint complicitats”, organitzada pel Departament de Cultura i la Fira Mediterrània de Manresa, dins el marc de les activitats professionals de la fira. L’objectiu principal de la jornada és oferir un aspecte formatiu als professionals del sector i un espai de reflexió al voltant de la vinculació entre cultura i educació i de les complicitats que se'n deriven. La jornada es podrà seguir en línia pel canal de YouTube de la Fira Mediterrània de Manresa.

 

La benvinguda institucional, a les 10.30 hores, anirà a càrrec del director general de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura, Pep Vives; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo; i del director artístic de Fira Mediterrània, Jordi Fosas. Les jornades seran conduïdes per la vicepresidenta del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de Catalunya (CoNCA), Margarida Troguet, i el director del Santa Mònica, Enric Puig Punyet, farà la primera ponència: “Cultura i educació: teixint complicitats”.

La jornada compta amb tres taules de debat: “Les administracions públiques: reptes, recursos i oportunitats”, amb la participació del subdirector general de Promoció Cultural del Departament de Cultural, Toni Cabré, que presentarà el Programa de suport als programes municipals d'arts escèniques, música i arts visuals en l'àmbit de l'ensenyament reglat. En aquesta taula, participaran també la cap del Servei d’Ordenació d’Ensenyaments de Règim Especial del Departament d’Educació, Olga Adroher; l’escriptor i gerent cultural, Jordi Font, del Consell Nacional de Cultura i les Arts (CONCA), que presentarà una cartografia de projectes educatius; i Rosa Ribot, de l’Ajuntament de Palamós; i Mireia Sabaté, de la Diputació de Barcelona.

En un segon bloc, “Dimensions paral·leles: Nous públics i circuits” s’exposen una sèrie de projectes i bones pràctiques que combinen el binomi cultura-educació. Hi participen el director del programa Creadors En Residència de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), Carles Giner; el director de Temporada Alta, Salvador Sunyer, que explicarà el projecte ‘A Tempo’; així com, Joan Chaves, de la Plataforma arts de carrer; Núria Pascal i Montserrat Ismael, de la Xarxa Transversal I Mercat de les Flors; Anna Carné, de ConArte Internacional; i Maite Palomo de l’ACVIC, Centre d’Arts Contemporànies.

Finalment, un tercer bloc sobre “Projectes transversals i la seva dimensió educativa”, amb la participació d’Enric Aragonès, d’Aliança Educació 360; Marina Civit, de l’Escola EFA ‘L’educació en el lleure’; Gemma Carbó, de la Fundació Carulla / Museu de la Vida Rural; Ester Bonal, de Xamfrà; i Nicolàs Barberi, de la Universitat Autònoma de Barcelona.

A la tarda, tindrà lloc el taller “El valor de l’educació en les arts escèniques”, organitzat per la Coordinadora de Ferias de Artes Escénicas del Estado espanyol (COFAE), moderat pel periodista de RNE Daniel Galindo i la participació de Pilar López, de Teatro Paraiso; Toni Valesa, de la Universitat Jaume I; Eulàlia Ribera, del Circuito Audaces / Association Internacionale du Théâtre pour l’Enfance et la Jeuneusse, i Pol Gil, de la Mostra Igualada.

Les Jornades sobre Cultura i Educació és complementen amb 4 espectacles escolars del projecte FiraEscoles del Servei educatiu de la Fira, on participen la companyia Cia. Teatre de l’Aurora; Engruna Teatre; Markeliñe; i Ullsclucs.

24a Fira Mediterrània de Manresa

Al vespre, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, farà una visita institucional a Manresa i assistirà a l’espectacle inaugural de la 24a Fira Mediterrània de Manresa, Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya (OMAC), Trencadís, a la sala gran del Teatre Kursaal. L’OMAC és una formació orquestral integrada per trenta-un músics joves, amb una tímbrica atractiva i sorprenent, nascuda amb esperit d’innovació i experimentació i amb la voluntat de fer arribar a nous públics creacions originals de qualitat de l’àmbit de la música d’arrel dels Països Catalans. A Manresa s’estrena amb un concert de nova creació signat pel jove compositor olotí Daniel López, a partir de poesia post-contemporània en llengua catalana.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia