President

El president Aragonès durant la inauguració de l'Espai de Memòria de Juneda (foto: Jordi Bedmar)

El president Aragonès demana "compromís" per combatre el feixisme "amb tota la nostra força"

query_builder   16 octubre 2021 21:35

event_note Nota de premsa

El president Aragonès demana "compromís" per combatre el feixisme "amb tota la nostra força"

  • El cap de l’Executiu encapçala la inauguració de l’Espai de la memòria de Juneda
El president Aragonès durant la inauguració de l'Espai de Memòria de Juneda (foto: Jordi Bedmar){"name":"2021/10/16/21/40/57900d4c-1c20-415b-9495-5b15491f6adb.JPG","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":"1337"}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat avui “compromís” per combatre el feixisme “amb tota la nostra força i reivindicació col·lectiva” durant l’acte d’inauguració de l’Espai de la Memòria de Juneda, que s’ha construït en memòria dels junedencs assassinats pel nazisme. En paraules del president de la Generalitat, “al feixisme se li ha de plantar cara a tot arreu i no fer ressò de les seves paraules”, així com “frenar l’extrema dreta que intenta condicionar la nostra vida democràtica” i ha apostat per “atacar-ne les causes”. Concretament, ha demanat “no permetre que la diversitat sigui utilitzada per fracturar la societat”. Per aquest motiu, ha apostat per “la defensa de la cohesió social” a través de la qual “hem d’atacar les idees que el feixisme intenta inocular a la societat”.

Durant la seva intervenció, el president de la Generalitat ha aprofitat per fer “una reivindicació de la memòria”, que, segons ha explicat, “és absolutament necessària no només per fer una reparació a les famílies, sinó per comprendre perquè van passar determinats fets”. “És necessària l’acció col·lectiva amb compromís cívic per a que no torni a passar”, ha afegit tot precisant que ha de ser “un compromís que va per sobre ideologies, que ha d’unir persones que, independentment del que pensen els uneix un fort compromís democràtic”.

El president de la Generalitat ha aprofitat la seva presència en aquest acte per agrair la tasca de l’ajuntament de Juneda en matèria de recuperació de la memòria històrica, així com dels familiars que “durant anys han portat el dolor amb incomprensió i soledat”. Per aquest motiu, cap de l’Executiu ha posat en valor la feina del Memorial Democràtic, que ha permès que “Catalunya sigui un dels espais del món on les llambordes Stolpersteine ens lliguen contra el feixisme i l’horror”.

Durant l’acte inaugural de l’Espai de Memòria de Juneda, el president de la Generalitat i l’alcalde d’aquesta localitat, Antoni Villas, han col·locat dues llambordes Stolpersteine en memòria de junedencs assassinats a Mathausen. Prèviament, han fet un recorregut pels carrers de la localitat on han fet ofrenes florals a altres llambordes, acompanyats del director del Memorial Democràtic, Vicenç Villatoro, i del director del Centre d’Estudis de les Garrigues, Miquel Andreu. A l’acte també hi ha assistir el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia