Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Distintiu de garantia de qualitat ambiental

Set organitzacions obtenen el Distintiu de garantia de qualitat ambiental

query_builder   19 octubre 2021 10:25

event_note Nota de premsa

Set organitzacions obtenen el Distintiu de garantia de qualitat ambiental

Quatre empreses del Baix Llobregat certifiquen flotes de vehicles, uns sistemes d’estalvi d’aigua i un servei de taller de vehicles, dues del Vallès Oriental i del Tarragonès, productes que contenen àrid reciclat, i una organització del Segrià, els seus envasos i embalatges de fusta
Distintiu de garantia de qualitat ambiental

Aquest mes d’octubre set organitzacions han obtingut el Distintiu de garantia de qualitat ambiental, el sistema d’etiquetatge ecològic propi de la Generalitat de Catalunya, per a diferents tipologies de productes i serveis. Aquest sistema voluntari certifica i permet identificar aquells productes i serveis que compleixen amb uns requisits ambientals establerts i que van més enllà de la normativa vigent. L’ecoetiqueta catalana disposa actualment de 30 categories diferents entre productes, serveis, allotjaments turístics i vehicles.

Dues noves flotes ambientalitzades

Entre les noves certificacions hi ha les de dues empreses que han obtingut el Distintiu de garantia de qualitat ambiental per a la categoria Flotes de vehicles. Es tracta de les empreses Autocares Canals, S.A., i Autocares Congosto, S.L. ambdues ubicades a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), i que han certificat les seves flotes de transport col·lectiu de passatgers. Amb aquestes dues noves incorporacions, actualment ja són 74 les flotes de vehicles de tot Catalunya que disposen del Distintiu de garantia de qualitat ambiental.

Aquesta categoria del Distintiu està orientada a contribuir a la reducció de les emissions de contaminants de ciutat (bàsicament PM10 i NO2), provinents del transport, promoure l’ecoeficiència i la sostenibilitat ambiental en la planificació, projecció i gestió de la mobilitat, especialment en entorns urbans, i afavorir la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle dels vehicles.

Llosa vulcano

Afavorint els àrids reciclats

Dues empreses més, de les que han estat certificades aquest mes, ho han fet per a la categoria de productes que contenen àrid reciclat. Una d’elles és l’empresa Industrial Breinco S.A., ubicada a Llinars del Vallès (Vallès Oriental), que ha certificat la Llosa Vulcano, una llosa prefabricada de formigó no estructural que conté àrid reciclat. L’altra empresa ha estat Auxiliar de Firmes y Carreteras, S.A. (Aficsa), de Vila-seca (Tarragonès), que pertany al grup Sorigué, i que ha certificat mescles bituminoses amb àrid reciclat. Actualment, 11 empreses catalanes disposen del Distintiu de garantia de qualitat ambiental per a aquesta categoria de productes.

Mescla bituminoses amb àrid reciclat

Els àrids reciclats són una matèria primera secundària provinents del tractament dels residus de la construcció i demolició, un cop triats, separats per fracions i processats degudament per una empresa gestora de residus autoritzada per realitzar tractaments de reciclatge. Per cada tona d’àrid reciclat emprat s’evita l’emissió a l’atmosfera de 23 kg de CO2 eq, és a dir, el que emet un turisme convencional al llarg de 128 km.

Envasos i embalatges de fusta d'Ilersis

Més productes i serveis certificats

L’empresa Soler i Sauret, S.A., ubicada a Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), ha certificat el servei del seu taller de vehicles. Amb aquesta nova incorporació, ja són 14 els tallers de Catalunya que disposen d’aquesta certificació.

Finalment, Industrias Ramon Soler, S.A., de Sant Joan Despí (Baix Llobregat), ha certificat els seus sistemes d’estalvi d’aigua, i la Fundació Privada Ilersis, de la ciutat de Lleida (Segrià), dedicada a la integració social i educativa de persones amb discapacitats psíquiques o de col·lectius amb risc d’exclusió social, els seus envasos i embalatges de fusta.

3  

Imatges

Llosa Vulcano, de Breinco

Llosa Vulcano, de Breinco 720

Mescles bituminoses amb àrid reciclat, de Sorigué

Mescles bituminoses amb àrid reciclat, de Sorigué 323

Envasos i embalatges de fusta, d'Ilersis

Envasos i embalatges de fusta, d'Ilersis 144

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia