Empresa i Treball

El sec d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, en la inauguració amb la pta de MODACC, Arancha Algás

MODA

L'esdeveniment comercial 080 Barcelona Fashion Connect bat rècords amb 180 compradors internacionals

query_builder   20 octubre 2021 16:45

event_note Nota de premsa

MODA

L'esdeveniment comercial 080 Barcelona Fashion Connect bat rècords amb 180 compradors internacionals

  • En la inauguració de 080 Barcelona Fashion Connect, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos i Maduell, ha destacat la bona marxa de les exportacions catalanes de moda, que han crescut un 31,5% el primer semestre de 2021, i ha apuntat que “si les previsions són correctes, el sector estarà plenament recuperat la segona meitat de 2022”
El sec d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, en la inauguració amb la pta de MODACC, Arancha Algás
El sec d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, en la inauguració amb la pta de MODACC, Arancha Algás

  • En aquesta edició, l’espai comercial de 080 Barcelona Fashion ha atret 180 agents comercials internacionals de mercats com Austràlia, Bèlgica, Alemanya, França, Irlanda, Índia, Holanda, Malta, o Sud-Àfrica, que han mantingut contactes comercials amb la trentena de marques catalanes de moda participants

La 3a edició del showroom 080 Barcelona Fashion Connect, s’ha inaugurat aquest matí amb la participació de 180 agents comercials internacionals, xifra sensiblement superior als 148 de l’edició celebrada el mes de març. La major part dels assistents han estat agents i distribuïdors, així com representants de plataformes d’e-Commerce, de Department Stores i de serveis.

L’espai comercial de 080 Barcelona Fashion —que impulsen el Departament d’Empresa i Treball, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), i el Clúster Català de la Moda (MODACC) amb el suport de FITEX— ha atret majoritàriament compradors europeus: 24 de França, 19 d’Alemanya, 13 dels Països Baixos, 12 del Regne Unit, a més d’italians, belgues, portuguesos i espanyols. També hi han assistit 11 compradors d’Austràlia, 4 dels EUA, 3 dels Emirats Àrabs, Canadà, Japó, Mèxic i Rússia, entre d’altres països d’arreu del món.

En la inauguració d’aquest matí, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos i Maduell, ha destacat la bona marxa de les exportacions catalanes de moda, que han crescut un 31,5% el primer semestre de 2021 respecte al mateix període de l’any anterior, i ha apuntat que “si les previsions són correctes, el sector estarà plenament recuperat la segona meitat de 2022”.

En aquest sentit, Castellanos ha destacat que “la internacionalització, la transformació digital i la sostenibilitat són les claus de la transformació de la indústria de la moda; uns canvis que no són purament circumstancials arran de la covid-19, sinó tendències estructurals que ja havíem constatat abans de la pandèmia”.  

De la seva banda, la presidenta del Clúster MODACC, Arancha Algás, ha llançat un missatge d’optimisme en aquests moments d’inici de la recuperació del consum de moda després dels moments més durs de la crisi sanitària i ha remarcat la importància que té l’obertura de nous mercats internacionals per a les empreses de moda catalanes.

Durant tot el dia, prop d’una trentena de marques catalanes de moda han presentat les seves col·leccions i trets característics. Hi han participat les marques Miu Sutin, Sita Murt/, Aldomartins, System Action, Guitare, Lola Casademunt, Apron, Surkana, Y_Como, Kris Mïkita, Xantik, Docor, Escorpion, I.Odena, Mimeyco, B The Beach Brand, Basmar, Piga, Cocoro, Yerse, Perpetummobile, Maggie Sweet, Wildreamers, Magno Montero, Ester Ferrando i Lab Los Angeles Barcelona. A banda de les visualitzacions que han seguit els continguts en viu, es preveu que n’hi haurà més durant els propers trenta dies, ja que la plataforma es manté operativa per tal que els agents internacionals puguin tornar a consultar els continguts i contactar directament amb les marques per tancar acords comercials.

080 Barcelona Fashion Connect és l’espai comercial de 080 Barcelona Fashion, la plataforma de moda que impulsa la Generalitat a través del CCAM. Del 25 al 28 d’octubre tindrà lloc la 28 edició de 080 Barcelona Fashion, novament en format 100% digital. Hi participaran 22 dissenyadors i marques de moda, que presentaran les seves propostes en format fashion show films amb un escenari d’excepció, l’Espai XC de Xavier Corberó. Les presentacions de les col·leccions es podran seguir en directe, des del frontrow virtual del web 080barcelonafashion.cat, amb una programació que inclou també altres continguts de moda.

 

Segueix-nos a les xarxes socials___________________________

 

Facebook CCAM: https://www.facebook.com/ccamcat/

Twitter CCAM: https://twitter.com/ccamcat

Facebook 080 Barcelona Fashion: https://www.facebook.com/080BcnFashion

Twitter 080 Barcelona Fashion: https://twitter.com/080_bcn_fashion 

Instagram 080 Barcelona Fashion: https://www.instagram.com/080bcnfashion/

Twitter: @empresacat

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia