L’objectiu de la trobada ha estat conèixer les necessitats reals de les empreses del territori, per preveure els mòduls de formació professional que es necessitaran els pròxims cursos.
Reunió de la delegada del Govern i el director general FP amb el sector empresarial gironí

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, el director general de Formació Professional, Àngel Luis Miguel, i el director dels Serveis Territorials d’Educació, Adam Manyé, s’han reunit aquest matí amb els representants del Grup Impuls per Girona, format per les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, FOEG, PIMEC i Fòrum Carlemany; la trobada ha servit per avaluar les necessitats en Formació Professional que hi ha a les comarques gironines.

La delegada del Govern ha ressaltat la importància d’aquesta reunió, amb els agents econòmics de la demarcació de Girona i el director general de Formació Professional, per planificar el desplegament de formació professional que hi ha d’haver al país, i fer-ho amb una visió territorialitzada: “Tal com va dir el conseller Gonzàlez-Cambray, aquesta ha de ser la legislatura de la Formació Professional, i el seu desplegament ha de respondre a les demandes reals del sector productiu. En aquesta primera reunió de treball hem posat en comú les necessitats del sector empresarial gironí, al mateix temps que el director general de Formació Professional ha explicat les línies de treball del departament en aquest àmbit”.

Cañigueral ha afegit que “estem treballant perquè passin coses importants a comarques gironines, com per exemple impulsar un campus de salut, o altres iniciatives potents que poden requerir de nou personal”. Per aquest motiu “hem de posar en comú les mancances del sector per preveure quins són els mòduls de grau mitjà i grau superior que necessitarem en un futur”.

La delegada del Govern també ha recordat que “aquest any hem aconseguit crear cinc mòduls nous, però tenim clar que n’hi ha d’haver més, per això és imprescindible dialogar amb els agents econòmics per seguir planificant d’acord amb les necessitats”, ha reblat.

D’altra banda el director general de Formació Professional, Àngel Luis Miguel, ha destacat: “És molt important per al departament d’Educació tenir aquest contacte amb el territori per veure quines són les necessitats i les expectatives de les persones, i així donar resposta a les qualificacions d’aquestes persones en els diferents sectors a les comarques gironines”.

Els representants del sector empresarial gironí han valorat la trobada com una oportunitat interessant; segons ha dit el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, “les empreses patim un problema importantíssim, que és la falta de personal tècnic per incorporar a les empreses. Aquest contacte que hem establert amb el director general de Formació Professional facilitarà, almenys en part, solucionar aquesta qüestió, que és una reivindicació de les empreses en aquests moments”.

Després de la reunió la delegada del Govern, el director general de Formació Professional i el director dels Serveis Territorials d’Educació, han visitat l’Institut Montilivi de Girona.

 

1  

Imatges

Reunió de la delegada del Govern i el director general FP amb el sector empresarial gironí

Reunió de la delegada del Govern i el director general FP amb el sector empresarial gironí 1910