• Aquesta pròrroga dóna resposta a la demanda i assegura que tots els projectes del 2020 es puguin executar i acabar
  • La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha anunciat la pròrroga del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya durant la cloenda de Municipàlia a Lleida
 
La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha anunciat la pròrroga del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC). La pròrroga, que ha estat anunciada per la Vilagrà durant el seu discurs de cloenda a la Municipàlia, significa que aquells ajuntaments que havien d’executar els projectes atorgats durant l’anualitat del 2020 disposaran d’una pròrroga de caràcter extraordinari, que serà automàtica, fins al juny de 2022. “Amb aquesta pròrroga donem resposta a aquesta demanda i assegurem que tots els projectes del 2020 es puguin executar i acabar”, ha reivindicat la consellera Vilagrà des de Lleida.
 
Dimarts, el secretari de Governs Locals, David Rodríguez, va intervenir en la inauguració de la fira i va posar en relleu la situació complexa que molts municipis pateixen. “Des del Govern som conscients de les problemàtiques que afecten actualment al món local”, ha dit la consellera. I ha deixat clar que la Secretaria de Governs locals i relacions amb l’Aran i la Direcció general d’Administració local “estan treballant al costat de les alcaldesses i els alcaldes, amb actitud d’escolta activa. I d’ençà que aquest govern s’ha posat en marxa, una de les principals demanades del món local que entenem que hem d’atendre se centra en el PUOSC”
 
Segons la consellera, el Pla únic d’obres i serveis de Catalunya és “una eina potentíssima, un dels programes de referència per a les inversions al món local català”. I la consellera ha destacat que amb l’objectiu d’afavorir la generació d’oportunitats i de sinergies amb els agents de cada territori, “el Govern de la Generalitat aposta fermament pel diàleg permanent amb el món local” perquè està “convençut que és de des de l’administració més propera a la ciutadania que es poden dur a terme les grans transformacions que es proposa”
 
En aquest sentit, la consellera Vilagrà ha ressaltat les quatre transformacions (democràtica, social, verda i feminista) que impulsa el Govern de la generalitat i ha subratllat que “només seran possible si s’impulsen als diversos territoris i governs locals”. I que s’han d’aconseguir el mandat dels Objectius de Desenvolupament Sostenible “des del Món Local”. La consellera de la Presidència també ha recordat que “som un Govern municipalista, amb una forta sensibilitat republicana” basada en el “reconeixement mutu, acompanyament i servei públic i governança compartida”. La consellera ha reivindicat que és un Govern “que prové del municipalisme i això deixa empremta en tot allò que fem. Tenim present el territori i els governs locals”.
 
Durant la cloenda de Municipàlia, una fira que la consellera coneix molt de la seva etapa com a alcaldessa de Santpedor, la Vilagrà ha recordat que és una fira que “tots els Ajuntaments l’esperem amb il·lusió”. La consellera Vilagrà ha qualificat Municipàlia com una fira “referent i única” i també com una “oportunitat per compartir experiències i debatre per millorar la gestió municipal”. Durant la cloenda, la consellera Vilagrà ha agraït el municipalisme per “sempre estar al peu del canó, des de la proximitat. Amb vocació de servei públic”.