Agència Catalana de l'Aigua

Depuradora de Sant Pere de Riudebitlles

L'ACA aprova vuit convenis de sanejament, amb una inversió inicial propera als 4,6 MEUR

query_builder   22 octubre 2021 10:50

event_note Nota de premsa

L'ACA aprova vuit convenis de sanejament, amb una inversió inicial propera als 4,6 MEUR

  • Aquests acords, aprovats ahir pel consell d’administració de l’Agència, serviran per a impulsar diverses actuacions en matèria de sanejament a sis comarques catalanes, concretament a l’Alt Penedés, el Garraf, la Selva, el Bages, l’Alt Camp i el Priorat

 

  • Dels convenis aprovats, un és per a executar les obres d’un sistema de sanejament, un altre per a l’estudi de la desconnexió de les aigües blanques, un altre per a incorporar una depuradora al pla de sanejament i els cinc restants consisteixen en la redacció de projectes constructius

 

  • Actualment hi ha 532 depuradores en servei a Catalunya, que depuren les aigües residuals generades pel 97,1% de la població

 

Depuradora de Sant Pere de Riudebitlles, on s'invertiran 4,4 MEUR per a la seva ampliació.
Depuradora de Sant Pere de Riudebitlles, on s'invertiran 4,4 MEUR per a la seva ampliació.

El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va aprovar ahir 8 convenis per a la millora del sanejament de les aigües residuals, que preveuen una inversió inicial propera als 4,6 milions d’euros. Els acords, que properament se signaran amb els ens locals corresponents, beneficiaran a un total de sis comarques catalanes, concretament l’Alt Penedès, el Garraf, la Selva, el Bages, l’Alt Camp i el Priorat.

Dels 8 convenis aprovats, un d’ells servirà per a l’execució de les obres de millora i ampliació de la depuradora de Sant Pere de Riudebitlles, arran del conveni subscrit amb la Mancomunitat Penedès Garraf i que preveu una inversió propera als 4,4 milions d’euros.

Un altre dels convenis, concretament el que se signarà amb l’Ajuntament del Milà (Alt Camp), servirà per a incorporar la depuradora del municipi al pla de sanejament de Catalunya, on l’ACA es farà càrrec dels costos per garantir el funcionament de la planta, que estan fixats en 27.584,05 €/any.

La resta dels convenis aprovats (5) serviran per a dur a terme la redacció de projectes constructius, concretament amb el Consell Comarcal de la Selva (depuració del nucli de Fogueres de Montsoriu, als municipis de Riells i Viabrea i Arbúcies, amb una dotació de 48.200 euros); dos amb la Mancomunitat de Municipis del Bages (sanejament de la Galera -48.200 euros- i de Marganell -48.200 euros-); i dos més amb la Mancomunitat Penedès Garraf (remodelació de la depuradora de Sant Marçal, a Castellet i la Gornal -36.700 euros- i sanejament de les Masuques, a Castellet i la Gornal -36.700 euros-). Finalment, el darrer conveni, subscrit amb l’Ajuntament de la Vilella Baixa (Priorat), servirà per a redactar l’estudi per a la localització i eliminació de les aigües blanques al clavegueram del municipi).

Actualment, a Catalunya, hi ha 532 depuradores en servei, les quals sanegen les aigües residuals generades pel 97,1% de la població. El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d’execució de la planificació.

1  

Imatges

Foto. Depuradora de Sant Pere de Riudebitlles.

Foto. Depuradora de Sant Pere de Riudebitlles. 324

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 218

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia