Cultura

Es deroguen tots els plans sectorials del PROCICAT en l'àmbit cultural

query_builder   22 octubre 2021 13:38

event_note Nota de premsa

Es deroguen tots els plans sectorials del PROCICAT en l'àmbit cultural

  • La capacitat permesa en concerts i espectacles amb públic dret en espais tancats passa del 70 al 80%

El Comitè de Govern del PROCICAT ha acordat aquest setmana deixar sense efectes tots els plans sectorials que havia anat  aprovant en l’àmbit cultural per a contenir la pandèmia de COVID-19 a Catalunya. Concretament, segons la proposta del Departament de Cultura aprovada queden derogats els plans següents:

- Plans de represa del sector cultural de Biblioteques

- Pla de represa del sector cultural d’Arts escèniques i musicals

- Pla de represa del sector cultural d’Arxius

- Pla de represa del sector cultural de Museus

- Pla de represa del sector cultural de l’Audiovisual

- Pla de represa del sector cultural de Monuments, jaciments i equipaments patrimonials

- Pla de represa del sector cultural de Sales d’exposicions i espais d’arts visuals

- Pla de desconfinament del sector cultural. Galeries d’art

- Pla de desconfinament del sector cultural. Llibreries

- Pla d’acció sectorial sobre el desconfinament “Cinemes”

- Condicions per a locals, establiments o espais a l’aire lliure, en què es duen a terme actes i espectacles culturals, durant el desconfinament. Fases 1 i 2 àmbit municipal: festivals d’estiu i festes majors

- Pla d’acció sectorial sobre el desconfinament “La cultura popular i l’associacionisme cultural”

- Pla de represa. TERMCAT

- Pla de contingència i reincorporació progressiva a la fase de represa. Consorci per a la Normalització Lingüística

- Pla específic Sant Jordi 2021

D'altra banda, el Govern ha aprovat avui una resolució que estableix que, en concerts, festivals musicals i altres esdeveniments culturals que es duguin a terme amb el públic dret i possibilitat de ball, en equipaments culturals o altres espais especialment habilitats tancats, la capacitat permesa passi del 70% al 80%.

La millora en l’evolució de la pandèmia i la generalització de la vacunació ha comportat una obertura molt important de les activitats culturals. Des de la setmana passada, les activitats culturals ja poden realitzar-se amb capacitat del 100%, i s’ha eliminat el número màxim d’espectadors en espais tancats i a l’aire lliure. D’altra banda s’han suprimit les limitacions al nombre de persones en grups, de manera que no hi ha ni un nombre màxim ni unes condicions de convivència específiques per poder formar grups de persones, per exemple, en visites a museus, actuacions castelleres, formacions musicals, etc. També s’han eliminat les restriccions d’horaris, que ja es regeixen per la normativa sectorial preexistent abans de la pandèmia.

La mascareta continua essent un element essencial en la lluita contra el COVID-19 i és obligatòria en tots els actes culturals que es duguin a terme en espais tancats, i també en aquells que es facin en espais oberts o a la via pública quan no es pugui assegurar el manteniment de la distància de seguretat d’1,5m entre persones.