• El Congrés s'emmarca dins de les activitats Time Use Week, on també hi haurà més de 20 actes gratuïts oberts a la ciutadania i distribuïts arreu de tot Catalunya i en un format híbrid
  • Aplegarà més de 750 persones expertes en polítiques del temps i representants institucionals
  • Es presentaran les novetats i exemples reals de com les polítiques del temps milloren la salut, la igualtat, la sostenibilitat i la productivitat: Dret al temps, desconnexió digital, setmana 4 dies, canvi d’hora, salut mental, jornada polítiques del temps urbanes i regionals i pobresa del temps
La consellera Verge participa a la inauguració de la TUW 2021.

La Time Use Week ha començat aquest dilluns a les 9.30h al Recinte Modernista de Sant Pau amb una conversa entre Carla Estivill de la Fundación Estivill Sueño i Carl Honoré, veu del moviment Slow, sobre com el temps afecta a la nostra salut i benestar i consells per viure millor.

Tot seguit les cinc entitats que co-organitzen la Time Use Week, han inaugurat la setmana: Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i la Barcelona Time Use Initiative. Aquestes organitzacions tenen un acord marc amb l’objectiu d’impulsar polítiques del temps en tot el territori català, millorant la vida de la ciutadania i posicionar Catalunya i els seus municipis en l’àmbit internacional.

Tània Verge, consellera d’Igualtat i Feminismes, ha comentat que “és una oportunitat clau per connectar l’ecosistema de recerca i polític català i internacional amb usos del temps i enfortir el lideratge de Catalunya i els seus municipis, com a referents mundials del dret als temps. Volem i treballarem per una organització del temps en clau d’igualtat de gènere amb mirada interseccional , fent del dret al temps una realitat majoritària"

Laura Pérez, tinenta de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, ha mencionat que "les polítiques d'usos del temps són clau per reduir la pobresa de temps, que afecta especialment les dones i les persones amb una situació econòmica més precària"

Lluïsa Moret, diputada de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, ha conclòs que “les ciutats són actors importants en el lideratge de polítiques públiques d’usos del temps que són claus per abordar àmbits estratègics com les cures, l’atenció a la infància i l’adolescència i la igualtat d’oportunitats, la salut mental i el benestar emocional o la convivència inclusiva. Per això, les polítiques del temps tenen un paper essencial en els projectes transformadors que impulsem des de la Diputació de Barcelona. Hem de tornar a situar les polítiques del temps en el centre de l’acció local” 

Héctor Santcovsky, director de Desenvolupament Social i Económic de l’Àrea Metropolitana, ha emfatitzat que ”la Time Use Week i el Congrés representen una oportunitat per a què la  Metròpolis de Barcelona esdevingui el principal referent mundial del temps saludable, equitatiu i productiu, que beneficiarà a tota la ciutadania”.

Per acabar, Marta Junqué, co-coordinadora de la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society (BTUI) ha afirmat que, “en tan sols dos anys, la Time Use Week s’ha convertit una setmana clau a nivell internacional. Aquest any hi participaran unes 750 persones expertes en polítiques del temps per mostrar  i compartir avenços. Ara, cal passar a l’acció i impulsar compromisos globals clars per assegurar el dret al temps a tota la ciutadania”.  

El Congrés se celebrarà dimecres, dijous i divendres a Sant Pau, amb més de 200 persones participants de tot el món per mostrar els avenços de la recerca i connectar-los amb polítiques del temps concretes i aplicables per la ciutadania. El congrés tindrà dues ponències principals: una, connectant la salut pública i polítiques del temps en l’era post-covid i l’altre, centrada en la mesura dels usos del temps i com ens poden ajudar a combatre la pobresa del temps i especialment, l’impacte de gènere. 

Les inscripcions al Congrés ja estan tancades, però encara és possible registrar-se als actes de la Time Use Week, que son gratuïts, en modalitat híbrida i traduïts simultàniament al català i l’anglès. Per assistir-hi cal registrar-se prèviament. La majoria de les trobades se celebraran al Recinte Modernista de Sant Pau, tot i que també hi haurà actes a tot el territori català, com a Girona i Lleida, o impulsats per organitzacions socials: PIMEC, AEBALL, Respon.cat, AMB i la XNust de l’Ajuntament de Barcelona.

4  

Imatges

Inauguració de la Time Use Week 2021.

Inauguració de la Time Use Week 2021. 259

43è Congrés d'IATUR.

43è Congrés d'IATUR. 109

La consellera Verge inaugura la Time Use Week 2021

La consellera Verge inaugura la Time Use Week 2021 422

La consellera Verge inaugura la Time Use Week 2021_02

La consellera Verge inaugura la Time Use Week 2021_02 641