Empresa i Treball

Empresa i Treball obre una nova convocatòria de subvencions per 31 milions d'euros destinats als centres especials de treball

Empresa i Treball obre una nova convocatòria de subvencions per 31 milions d'euros destinats als centres especials de treball

query_builder   26 octubre 2021 11:04

event_note Nota de premsa

Empresa i Treball obre una nova convocatòria de subvencions per 31 milions d'euros destinats als centres especials de treball

  • El Departament haurà destinat enguany 104.838.000 euros en ajuts per donar suport a l’ocupació i fomentar la integració laboral de treballadors/es amb discapacitat dels centres especials de treball

El Departament d’Empresa i Treball ha obert el període de sol·licituds d’ajuts econòmics per donar suport a l’ocupació de treballadors/es amb discapacitat de característiques especials dels centres especials de treball (CET).

Empresa i Treball hi destina 31 milions d’euros per les dues línies d’ajuts que s’obren a la convocatòria. Enguany, el Departament haurà adreçat 104.838.000 euros als centres especials de treball repartits en diverses convocatòries de subvencions.

En concret, la primera línia disposa de 16.500.000 euros per les subvencions dirigides al foment de la integració laboral de les persones amb discapacitat física o sensorial amb un grau igual o superior al 33% i inferior al 65%.

I la segona línia té un pressupost de 14.500.000 euros per  a les subvencions assignades al suport professional a treballadors/es  amb discapacitat d’especials dificultats (persones afectades per malatia mental, paràlisi cerebrals o discapacitat intel·lectual amb un grau igual o superior al 33%, i les persones amb discapacitats físiques i sensorials amb un grau igual o superior al 65%) en centres especials de treball.

En aquesta segona línia d’ajuts, Empresa i Treball subvenciona la contractació, per part dels centres especials de treball, de professionals tècnics i tècniques de més qualificació i especialització que, mitjançant un pla d’acompanyament individual, proporcionin suport als treballadors/es d’aquests centres amb discapacitats d’especials dificultats.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha destacat que “l’objectiu de posar les persones al centre del model socioeconòmic exigeix que tothom tingui l’oportunitat d’inserir-se al món laboral”

En aquest sentit, el conseller ha subratllat que “els centres especials de treball desenvolupen una funció imprescindible, que volem reforçar amb aquesta convocatòria, per no deixar ningú enrere en el camí de la recuperació econòmica i de la transformació del sistema productiu que des del Govern estem impulsant”.

 

 

Centres d’Especials de Treball

Els centres especials de treball (CET) són empreses que actuen fent activitat econòmica amb una plantilla que té com a mínim un 70% de persones amb un grau de discapacitat igual o superior a un 33%, i la seva finalitat última és la integració laboral d’aquestes.

Per assegurar aquest objectiu d’inserció laboral plena ha d’oferir també la prestació dels serveis d'ajustament personal i social que requereix el personal amb discapacitat.

Poden incorporar-se com a treballadors i treballadores als CET les persones amb discapacitat intel·lectual, física, sensorial o malaltia mental.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia