Empresa i Treball

inauguració de la cimera mundial Future of Tourism World Summit,

TURISME

El futur del turisme amb visió mundial es debat avui i demà a Catalunya

query_builder   26 octubre 2021 13:30

event_note Nota de premsa

TURISME

El futur del turisme amb visió mundial es debat avui i demà a Catalunya

Inauguració de la cimera mundial Future of Tourism World Summit,
Inauguració de la cimera mundial Future of Tourism World Summit
  • La Generalitat impulsa el Future of Tourism World Summit que se celebra a Barcelona amb la presència de ministres de turisme i secretaris d’Estat d’una vintena de països, representants d’organismes internacionals, empresaris, alcaldes i més d’un centenar de ponents d’arreu del món
  • El conseller Roger Torrent i Ramió ha inaugurat avui aquesta cimera organitzada conjuntament per l’OMT, The Advanced Leadership Foundation i la Fundació INCYDE de les Cambres de Comerç

 

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha participat avui en la inauguració de la cimera mundial Future of Tourism World Summit, que té lloc avui i demà a Barcelona. L’acte ha comptat també amb les intervencions del secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Zurab Pololikashvili; la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; el president de la Fundació INCYDE de les Cambres de Comerç Espanyoles, José Luis Bonet; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; i el president de la Fundació Advanced Leadership, Juan Verde.

El conseller Torrent i Ramió ha destacat que la celebració d’aquesta trobada, de relleu internacional, posa de manifest el paper de Catalunya com a actor global i referent en la indústria turística. En aquest sentit, el titular d’Empresa i Treball ha assegurat que “som un de les destinacions turístiques principals d’Europa i també un país amb voluntat de participar i implicar-se en objectius comuns juntament a la resta de nacions del món”.

Torrent i Ramió ha explicat que “no volem limitar-nos a tornar a la situació prepandèmica i per això impulsem transformacions a Catalunya, com fer més sostenible i resilient el conjunt del nostre sistema productiu, i adaptar-lo a les noves realitats, per mitjà de la innovació, la formació i la col·laboració publicoprivada”.

“En aquest escenari – ha assegurat el conseller- el sector turístic està destinat a exercir un rol decisiu. Entenem que un turisme més sostenible forma part de les solucions, tot contribuint al benestar actual i futur de la societat i responent a les noves exigències de la demanda turística”.

Roger Torrent i Ramió ha acabat la seva intervenció desitjant que els treballs en aquesta cimera “ajudin a avançar cap a aquest model turístic més ètic, innovador i sostenible que necessitem per superar els reptes globals del nostre temps”.

La cimera que ha començat avui aplega ministres de turisme i secretaris d’Estat d’una vintena de països, representants d’organismes internacionals, empresaris, alcaldes i més d’un centenar de ponents d’arreu del món. Els principals objectius del Future of Tourism World Summit són trobar solucions als reptes que planteja el turisme després de la covid-19; contribuir a la reactivació econòmica global i sostenible del sector; i desenvolupar sistemes de col·laboració perquè la crisi esdevingui una oportunitat de progrés.

La trobada es tancarà amb la “Barcelona Call to Action for the Future of Tourism”, un compromís internacional per avançar cap a un turisme més innovador, ètic i sostenible.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

1  

Imatges

El conseller Torrent acompanyat del secretari general de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), Zurab Pololikashvil, entre d'altres personalitats i representants del sector.

El conseller Torrent acompanyat del secretari general de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), Zurab Pololikashvil, entre d'altres personalitats i representants del sector. 525

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia