Cultura

FOTO

'A Catalan Journey', una de les 11 mesures del Pla d'Impuls del Circ, arriba als Països Baixos i Bèlgica

query_builder   27 octubre 2021 11:51

event_note Nota de premsa

'A Catalan Journey', una de les 11 mesures del Pla d'Impuls del Circ, arriba als Països Baixos i Bèlgica

  • Una delegació de professionals catalans visita els festivals ‘Circolo de Tilburg (Països Baixos) i ‘Theater op de Markt’ de Neerpelt (Bèlgica) respectivament
FOTO

Del 29 al 31 d’octubre té lloc a Tilburg (Països Baixos) i Neerpelt (Bèlgica) l’acció d’internacionalització ‘A Catalan Journey’, una de les 11 mesures del Pla d’Impuls del Circ (PIC), que impulsen el Departament de Cultura i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC). En el marc d’ “A Catalan Journey”, una delegació  de professionals catalans dedicats a la promoció i creació de circ viatja a aquests dos festivals de referència per al circ contemporani europeu, amb l’objectiu de donar a conèixer el circ català i d’intercanviar experiències i enfortir els lligams amb els programadors i agents del circ d’arreu que assisteixen als certàmens.

La missió catalana l’integren la coordinadora del Pla d’Impuls del Circ, Juliette Beaume; la directora artística de Fira Tàrrega, Anna Giribet; la coordinadora de Fira Trapezi, Gebra Serra; la directora de L’Estruch, Mireia Llunell; el coorganitzador de la Fira del Circ de La Bisbal, Albert López; i Amèlia Bautista, tècnica de l’APCC; Erik Varea, organitzador de Circ Picat, el festival de Circ i Arts en Viu d’Alpicat; i Marc Olivé, integrant de l’equip de direcció i continguts del Mercat de les Flors. A més, la delegació estarà acompanyada de tècnics de Catalan Arts, la marca d’internacionalització de l’Institut Català de les Empreses Culturals, i de l’Institut Ramon Llull.

Al llarg del seu recorregut pels dos festivals, els integrants de la missió catalana tindran l’oportunitat de reunir-se en diverses ocasions amb homòlegs estrangers, tot seguint una agenda detallada que inclou l’intercanvi amb el teixit creatiu i professional local.

Alhora, els festivals ‘Theater op de Markt’, que a més ha programat els catalans Cia eia i Joan Català, i ‘Circolo’ mostraran als professionals catalans i internacionals els seus festivals i les instal·lacions que dediquen durant tot l’any al circ.

En el marc de la mesura ‘A Catalan Journey”, ja s’han fet diverses trobades entre agents catalans i internacionals, fins ara aprofitant la celebració de festivals d’arts escèniques a Catalunya. Així, el maig de 2021, coincidint amb Fira Trapezi, es va realitzar un focus sobre l’escena actual de circ a Catalunya, i el setembre, a Fira Tàrrega, es va fer un dinar de networking entre professionals internacionals i les companyies catalanes programades a la fira i una sessió centrada en circ i territori.

El 2022, A Catalan Journey tindrà continuïtat amb dues noves trobades entre el món del circ català i agents europeus a l’entorn de Circ d’Ara Mateix i de Trapezi Reus.

Aquestes accions han de servir per visibilitzar el talent creatiu del sector del circ de Catalunya, incentivar la relació sostinguda entre artistes i programadors/es  europeus a mig i llarg termini, fidelitzar la participació d’aquests programadors/es a festivals del Catalunya i generar noves oportunitats de difusió per al circ català.

El Pla d’Impuls del Circ 2019-2022 és una iniciativa del Departament de Cultura i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC) i consta d’onze mesures específiques finançades en la seva globalitat pel Departament de Cultura. Té com a objectiu principal crear un escenari d’oportunitats per a la promoció i difusió del circ en la vida cultural, social i econòmica del país més enllà de les nostres fronteres.

Itinerari de coneixement del circ contemporani per a programadors i gestors d’espais d’arts escèniques

En paral·lel i durant les mateixes dates, també es desenvoluparà un itinerari més de la mesura Esfera Circ, que realitza un programa d’acompanyament a professionals de la cultura a diversos espais tant nacionals com internacionals, amb l’objectiu de difondre i ampliar els coneixements sobre el circ per facilitar l’accés d’aquest art al circuit d’arts escèniques de Catalunya i generar a la vegada una xarxa de relacions estable entre el món de la recerca i la creació (els i les artistes) i el de la gestió i la comunicació cultural a Catalunya.

En aquesta nova etapa d’Esfera Circ, els integrants del grup seleccionat per a la mesura visitaran espais de circ de Brussel·les, ciutat considerada l’epicentre del circ contemporani europeu, això com també el festival Theater op de Markt (Neerpelt - Bèlgica).

En aquesta acció hi participen la directora del Teatre de La Garriga, Sílvia Feixes; la directora del Teatre de Lloret, Amaranta Gibert; el gerent del Teatre Kursaal de Manresa i representant del Programa “Anem al Teatre” de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, Jordi Basomba; les tècniques de cultura de l’Ajuntament d’Amposta, Maite Subirats; de l’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles, Marta Alarcón; de l’Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà, Anna Jiménez; de l’Ajuntament de Celrà, Laura Francès; i les periodistes Núria Juanico, del Diari Ara, i Ibana Piñero, redactora de cultura de TV3. La missió comptarà amb la dinamització d’Adrià Montaña i Wanja Kahlert.

La Central del Circ és l’entitat que coordina aquesta mesura; en representació de l’entitat assistiran a la missió Anna Bosch, gerent, Mila Rodríguez, tècnica de comunicació i Marissa Paituví, mediadora. També hi participarà  Johnny Torres, ex-director artístic de La Central.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia