Territori

Aèria de l'aeroport d'Andorra-La Seu

Licitades les obres d'abalisament de la pista de l'aeroport d'Andorra-La Seu

query_builder   29 octubre 2021 12:23

event_note Nota de premsa

Licitades les obres d'abalisament de la pista de l'aeroport d'Andorra-La Seu

  • L’objectiu d’aquesta licitació és una millora de la pista per aconseguir l’habilitació de l’aeroport per a operacions visuals nocturnes (VFRN), després de la incorporació de la maniobra IFR a la infraestructura fa un any i mig

 

  • D’aquesta manera la Generalitat de Catalunya dona compliment al conveni signat amb el Govern d’Andorra on s’establia la millora de les condicions operatives de l’aeroport per part de la Generalitat
Imatge aèria de l'aeroport d'Andorra-La Seu

Aeroports de Catalunya ha obert el concurs de licitació de les obres d’abalisament de la pista de l’aeroport d’Andorra-La Seu que es preveu que finalitzin l’estiu del 2022. D’aquesta manera es completen les inversions previstes per aquesta infraestructura.

 

El pressupost de licitació és de 526.000 euros i el termini d’execució és de sis mesos des de l’adjudicació del contracte. Aquestes obres consisteixen en la instal·lació de llums d’eix, extrem i llindar de pista, a més, de la il·luminació dels panells de senyalització vertical i les llums d’obstacle de la mànega de vent de les dues capçaleres.

 

L’execució d’aquestes obres no afectarà l’operativa de l’aeroport que mantindrà l’horari habitual.

 

 

Addicionalment, es liciten les obres d’enllumenat de les plataformes dels dos aeroports gestionats per Aeroports de Catalunya, Lleida-Alguaire i Andorra-La Seu, per un import total de 440.000 euros. Amb l’enllumenat de les plataformes es millorarà la gestió del pàrquing d’aeronaus als dos aeroports permeten l’operativa nocturna en plataforma en les dues infraestructures.

 

D’aquesta manera, el Govern dona compliment al conveni signat amb Andorra que indicava que l’executiu català milloraria les condicions operatives de la infraestructura mentre que seria l’executiu andorrà qui s’ocuparia de la comercialització. Pel que fa a la promoció, el Govern d’Andorra ja ha adjudicat a la companyia Air Nostrum l’operació dels vols regulars entre l’aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell i Madrid que començaran a funcionar, a partir del dia 17 de desembre, tots els divendres i diumenges.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 471