Empresa i Treball

Una dotzena d'universitats, Code Academies i centres de formació professional impartiran la formació d'alt nivell digital impulsada pel Govern i Mobile World Capital Barcelona

query_builder   29 octubre 2021 12:28

event_note Nota de premsa

Una dotzena d'universitats, Code Academies i centres de formació professional impartiran la formació d'alt nivell digital impulsada pel Govern i Mobile World Capital Barcelona

El Departament d’Empresa i Treball, per mitjà del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), assigna els cursos i obrirà en breu el procés d’inscripció

S’han programat 24 cursos d’unes 300 hores en 6 especialitats molt demandades per les empreses

El Departament d’Empresa i Treball, per mitjà del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha adjudicat a una dotzena de centres (universitats, Code Academies i centres d’FP) la realització dels 24 cursos per formar professionals en 6 especialitats d’alt nivell digital molt demandades per les empreses. Es tracta de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Fundació Tecno Campus Mataró, la UOC Corporate, la Fundació Universitat Rovira i Virgili, la Fundació Universitària de Girona, la Fundació Universitària Balmes, així com els centres de formació Multimèdia Tarragona, Disseny Educatiu, Bit Academy, Ironhak Group, Codely Tech i l’Ajuntament de Viladecans.

Aquest programa formatiu d’alt nivell digital, pioner a l’Estat, consta de 24 cursos d’unes 300 hores de durada i es formaran unes 500 persones. Les especialitats que s’impartiran són: Java Backend Developer, Open Sourcer Backend Web Developer, Frontend Developer, Android Mobile Developer, Data Scientist i Gestió de projectes d’implementació de CRM.

Els cursos, que no tenen cap cost per als alumnes, tenen un pressupost d’1,75 milions d’euros, aportats per Empresa i Treball a través del Fons Social Europeu. El programa s’ha dissenyat conjuntament entre Govern i el Mobile Word Capital Barcelona dins del marc de la Barcelona Digital Talent (BDT), l’aliança publicoprivada que treballa per posicionar Barcelona i Catalunya com a referents del talent digital.

En les properes setmanes s’obrirà el procés per seleccionar les 500 persones que rebran aquesta formació. Les persones interessades hauran d’estar inscrites al SOC com a demandants d’ocupació i complir amb els requisits que estableix cadascun dels programes formatius.

La formació incidirà en l’aprenentatge de noves competències i en el reciclatge de coneixements, amb l’objectiu de millorar les seves capacitats i facilitar la possibilitat de reorientar les trajectòries professionals dels participants. La previsió és que a l’entorn d’un 40% dels alumnes siguin dones.

És la primera vegada que el catàleg d’especialitats formatives del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) inclou cursos de nivell 4 i 5, és a dir, de formació professional per a l’ocupació d’alt nivell. Cal tenir present que prop d’un 10% de la població que està registrada com a demandant d’ocupació no ocupada té estudis superiors, i es pretén que convocatòries com aquesta afavoreixin la transició de professionals a sectors tractors d’ocupació, com és el digital.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia