Empresa i Treball

El conseller Torrent i Ramió a l'estand de Catalunya a la World Travel Market de Londres

TURISME

La Generalitat promociona Catalunya a la fira World Travel Market de Londres

query_builder   1 novembre 2021 14:32

event_note Nota de premsa

TURISME

La Generalitat promociona Catalunya a la fira World Travel Market de Londres

  • El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha inaugurat l’estand de Catalunya a la World Travel Market a Londres, una de les fires turístiques més importants del món, que torna al format presencial després de la Covid-19
  • El Regne Unit ha representat tradicionalment el segon mercat emissor per a Catalunya en nombre de turistes i el tercer en despesa, amb més 2 milions de visitants i uns ingressos de 1.943 milions d’euros el 2019
El conseller Torrent i Ramió a l'estand de Catalunya a la World Travel Market de Londres
El conseller Torrent i Ramió a l'estand de Catalunya a la World Travel Market de Londres
Catalunya està present a la World Travel Market (WTM), una de les fires turístiques més importants dels món, que se celebra de l’1 al 3 de novembre a Londres (Regne Unit). L’Agència Catalana de Turisme (ACT) del Departament d’Empresa i Treball hi participa amb un estand de 300 m2, on es poden trobar les nou marques turístiques catalanes i una vintena d’empreses i entitats del sector turístic català.

“Som presents a la World Travel Market, per explicar Catalunya al món, i que el nostre país és una destinació segura i de qualitat” ha explicat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, en la inauguració de l’estand de Catalunya a la fira. Torrent s’ha mostrat optimista amb el 2022, un any, ha dit, “per consolidar la recuperació de l’activitat turística, que caldrà fer-la en paral·lel a la reflexió sobre el nostre model turístic, repensant aquells elements estructurals que hem de tenir en compte a l’hora de planificar un model de qualitat, sostenible, arrelat al territori i al teixit empresarial i amb perspectiva de futur”, ha conclòs.

AI llarg del dia d’avui, el conseller d’Empresa i Treball, acompanyat de la directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs, i el director de l’Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer i Ferrer, ha mantingut diverses reunions amb agents turístics internacionals. Aquests contactes han permès prendre el pols a aquest mercat després de dos anys crítics. Tradicionalment, el mercat britànic ha sigut el segon emissor en visitants i el tercer en despesa turística per a Catalunya.

El conseller s’ha reunit amb Jet2, el segon operador turístic del Regne Unit per volum de passatgers i el primer per a Catalunya. Així mateix, ha mantingut una reunió amb la Pacific Asia Travel Association, associació que treballa per promoure el desenvolupament responsable del turisme a Àsia-Pacífic. També ha mantingut una trobada amb Grandstand Motor Sports, la companyia líder de venda d’entrades d’esdeveniments de motor al Regne Unit.

En el marc de la fira, l’ACT organitza també el tradicional còctel-sopar adreçat al sector turístic britànic i català, una oportunitat per fomentar les relacions entre el públic professional assistent i alhora mostrar el millor de la cuina catalana al mercat del Regne Unit. La gastronomia és un dels punts forts de Catalunya i en aquesta edició quatre joves xefs ofereixen un tour gastronòmic amb cuina representativa de cada una de les 4 demarcacions: Carlota Claver (Restaurant La Gormanda), Ferran Cerro (Ferran Cerro Restaurant), Eli Farrero (Restaurant El Ventador) i Martina Puigvert (Restaurant Les Cols).

El mercat emissor del Regne Unit

Referent a les xifres, el Regne Unit ha representat tradicionalment el segon mercat emissor per a Catalunya. El 2019 van arribar a Catalunya més de 2 milions de turistes britànics, que van generar uns ingressos de 1.943 milions d’euros.

A finals d’estiu del 2020, el govern del Regne Unit va començar a implantar restriccions en els viatges, com el sistema de semàfor o els requisits de proves PCR al tornar al país, per tal de contenir la transmissió de la Covid-19. Aquestes mesures encarien el cost i afegien dificultats a viatjar a l’estranger als turistes britànics. Recentment han relaxat les restriccions i les previsions mostren que, de cara a l’estiu del 2022, Catalunya pot recuperar xifres similars a les d’abans de la pandèmia. En aquests moments, la destinació més reservada pels britànics és l’Estat espanyol, sobretot el producte de sol i platja.

Pel que fa a les connexions aèries amb Catalunya, se n’han programat 11.350 per al 2022, una xifra similar a la del 2019. Les quatre companyies que més vols operaran a Catalunya seran Ryanair, Easyjet, Vueling i British Airways. D’altra banda, els aeroports que gestionaran més vols de les Illes Britàniques cap a Catalunya són: London Gatwick, London Heathrow, Dublin, London Standsted i Manchester (amb 2.116, 1.516, 1.501 1.106 i 1.096 vols respectivament). En quant a la destinació, l’aeroport català amb més vols des d’aquests mercats serà el de Barcelona (8.298 vols), seguit del de Reus (1.929 vols) i el de Girona (1.150 vols).

El Grand Tour de Catalunya

Enguany, la principal novetat que l’Agència Catalana de Turisme presenta al Regne Unit i que promociona a la WTM és el Grand Tour de Catalunya. Aquesta iniciativa, impulsada per la Generalitat, ofereix un itinerari circular de més de 2.000 quilòmetres, que recorre la destinació dividit en cinc trams. Aquest producte respon a les principals tendències que presenta el mercat britànic, com els viatges multigeneracionals amb bombolla a espais oberts i naturals. També pren molta importància el city break cultural o gastronòmic, tant a Barcelona com a destinacions properes a la capital catalana.

Coexpositors que acompanyen l’Agència Catalana de Turisme

  • Diputació de Barcelona
  • Turisme de Barcelona
  • Circuit de Barcelona - Catalunya
  • Diputació de Tarragona - Costa Daurada
  • PortAventura World
  • Patronat de Turisme de Salou
  • Patronat de Turisme Costa Brava Girona
  • Petits Grans Hotels de Catalunya 
  • Charming Villages in Europe
  • Infinitum
  • Renfe-SNFC en Cooperació
  • 123Compare.me
  • Sagalés Coach Hire Services
  • H-Top Group
  • Viajes Olympia
  • Aqua Hotel Grup
  • Acave
  • Nuñez y Navarro Hotels

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

3  

Imatges

El conseller Torrent i Ramió a l'estand de Catalunya a la World Travel Market de Londres

El conseller Torrent i Ramió a l'estand de Catalunya a la World Travel Market de Londres 1559

El conseller Torrent i Ramió a l'estand de Catalunya a la World Travel Market de Londres 2

El conseller Torrent i Ramió a l'estand de Catalunya a la World Travel Market de Londres 2 594

El conseller Torrent i Ramió a l'estand de Catalunya a la World Travel Market de Londres 3

El conseller Torrent i Ramió a l'estand de Catalunya a la World Travel Market de Londres 3 1831

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia