Ferrocarrils

FGC

Ferrocarrils inicia les obres de conservació i millora del pont Can Gusi, del Cremallera de Núria

query_builder   2 novembre 2021 10:00

event_note Nota de premsa

Ferrocarrils inicia les obres de conservació i millora del pont Can Gusi, del Cremallera de Núria

  • Els treballs consisteixen en la reparació del pont, la col·locació d’una nova barana i ampliació del passeig de servei
  • L’actuació s’emmarca dins de la política de Ferrocarrils de renovació i millora constant de les seves infraestructures per garantir un servei de qualitat
FGC
El pont Can Gusi es va construir l'any 1932.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha iniciat les obres de conservació i millora del pont Can Gusi, del Cremallera de Núria, situat al terme municipal de Ribes de Freser. L’actuació, amb una inversió de 176.000 euros i un termini d’execució de 5 mesos, s’emmarca dins de la política de Ferrocarrils de  renovació i millora constant de les seves infraestructures per garantir un servei de qualitat.

FGC
Vista de l'estrep nord, on s'ampliarà el passeig de servei.

El viaducte, que creua el riu Freser, té 87,60 metres de longitud i es va construir l’any 1932. Està format per sis arcs de formigó recolzats sobre piles i estreps. L’amplada total de la plataforma és de 4,20 metres. Els treballs consistiran en la reparació de l’estructura, la millora del drenatge, la col·locació d’una nova barana i l’ampliació del passeig de servei.

 

Per tot això, caldrà realitzar una esbrossada de vegetació arrelada i adossada a l’estructura; neteja amb raig de sorra o aigua a pressió, rejuntat de les pedres que formen els timpans, perforació de drenatges als arcs, i formació de pendents al passeig de servei. També es substituirà la barana actual per una de nova, més egura i integrada estèticament.

Tota l’obra s’executarà sense afectar el servei del Cremallera.

2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 338

Foto 2

Foto 2 543

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 732