Administració i Funció Pública

La consellera Vilagrà al Parlament

Consellera Vilagrà: "El Govern està compromès amb la recuperació dels drets i la millora de les condicions de treball dels servidors públics"

query_builder   3 novembre 2021 12:27

event_note Nota de premsa

Consellera Vilagrà: "El Govern està compromès amb la recuperació dels drets i la millora de les condicions de treball dels servidors públics"

  • El Parlament de Catalunya ha validat el decret que dona llum verda al retorn del 100% de la paga extra del 2014 als treballadors de la Generalitat
  •  La titular de la Presidència ha destacat que el Govern compleix els pactes als quals arriba i, amb l’aprovació d’aquest decret, fins i tot s’avança en els terminis acordats
La consellera Vilagrà presenta el decret per retornar la paga del 2014 als empleats públics

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha presentat al Parlament el decret llei per fer efectiu el retorn de la totalitat de la paga extra del 2014 als empleats públics, que ha estat validat per unanimitat. En la seva intervenció, la consellera ha destacat  que “el Govern es referma en el seu compromís amb la recuperació dels drets i la millora de les condicions de treball de les treballadores i treballadors de l’Administració pública”.

El decret validat inclou la modificació d’un acord previ, proposada pel Govern i aprovada el passat 18 d’octubre per la Mesa General de Negociació de la Funció Pública, per avançar la recuperació del 100% de la paga extra de l’any 2014 aquest mes de novembre. Amb aquesta iniciativa, que suposa el pagament de 533 milions d’euros, quedaran restablertes la totalitat de les pagues extraordinàries que els empleats públics van deixar de percebre.

“Aquest Govern compleix els pactes als quals arriba, i amb l’aprovació d’aquest decret llei, no només els compleix sinó que s’avança en els terminis acordats amb les organitzacions sindicals”, ha dit la consellera, que ha remarcat que la voluntat del Govern ha estat retornar al més aviat possible al conjunt dels servidors públics els imports deixats de percebre. “Perquè creiem que la base d’una bona administració són les seves treballadores i treballadors”.

En aquest sentit, la titular de la Presidència ha valorat “el gran esforç” que els servidors públics van haver de fer ara fa uns anys, quan van veure reduïdes les seves retribucions i també limitades les seves condicions laborals, i ha afirmat que ara estem en el camí, molt avançat ja, de revertir les retallades fetes aleshores. 

“Des del Govern som conscients que les reclamacions dels servidors i servidores públiques són més que justes”, ha dit la consellera, que també ha volgut agrair l’actuació durant la pandèmia del personal que presta serveis públics. “El seu esforç i vocació ha estat i és una base fonamental del nostre estat del benestar”, ha assegurat. “Em sento orgullosa dels servidors i servidores públiques”.

1  

Imatges

La consellera Vilagrà, durant la seva intervenció al Parlament (Marc Puig)

La consellera Vilagrà, durant la seva intervenció al Parlament (Marc Puig) 95

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia