El Govern de la Generalitat condemna amb tota la contundència la brutal violació d’una menor que ahir ens va colpir profundament. La Conselleria d’Igualtat i Feminismes ha posat a disposició de la noia, de la seva família i del seu entorn els serveis de la xarxa especialitzada d’atenció i recuperació de les violències masclistes.

Fem una crida perquè la consternació social que avui sent la ciutadania sigui permanent. No ens trobem davant un cas aïllat. El fet que cada dia tres dones denunciïn una agressió sexual a Catalunya no és digne d’una societat democràtica. Es tracta d’una vulneració constant dels drets humans de les dones, les adolescents i les nenes.

La Conselleria d’Igualtat i Feminismes està desenvolupant un model específic d’abordatge de les violències sexuals, amb noves eines de prevenció, un reforç especialitzat de la xarxa d’atenció i noves mesures de reparació.

Però no acabarem amb la violència contra les dones si no desterrem el patriarcat de tots els àmbits. I això passa perquè els homes assumeixin d’una vegada per totes les responsabilitats individuals i col·lectives davant el masclisme i les violències masclistes.

Recordem també que les informacions que promouen la revictimització de les dones són intolerables i incompleixen la legislació vigent. Els mitjans de comunicació tenen la responsabilitat d’informar sense vulnerar el dret a la intimitat de les dones agredides i respectant sempre la seva dignitat, defugint del tractament morbós dels fets.

Prou de preguntar a les dones què feien en un determinat lloc a una hora determinada, ni com anaven vestides, ni si havien begut, ni si tornaven a casa soles o acompanyades. Ja fa anys que el feminisme ha desemmascarat la culpabilització de les dones agredides i la generació de por com un mecanisme de control sobre totes les dones.

Tenim dret a viure lliures de violències, sense control i sense por.