Empresa i Treball

El conseller Torrent en la visita a les noves instal·lacions de PXI Automotive, a Torelló

INDÚSTRIA

L'empresa xinesa PXI Automotive obre la seva primera planta europea a Catalunya

query_builder   4 novembre 2021 15:13

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

L'empresa xinesa PXI Automotive obre la seva primera planta europea a Catalunya

El conseller Torrent en la visita a les noves instal·lacions de PXI Automotive, a Torelló
El conseller Torrent en la visita a les noves instal·lacions de PXI Automotive, a Torelló
  • La firma ha adquirit el 100% de les participacions de Mecàniques Troem, empresa catalana situada a Torelló
  • PXI Automotive ha fet una inversió inicial de prop d’1 milió d’euros que permetrà mantenir tots els llocs de treball que tenia la fàbrica, i preveu duplicar la plantilla en els pròxims 5 anys
  • L’empresa, que ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, ha rebut la visita aquest dijous del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió

L’empresa xinesa PXI Automotive, amb seu a Suzhou, ha obert la seva primera planta europea per a la fabricació de peces per al sector automoció a Catalunya. Ho ha fet a través de l’adquisició del 100% de les participacions de Mecàniques Troem (Torelló, Osona), una firma catalana dedicada a l’embotició profunda de metalls i l’estampació en fred. En aquesta operació, PXI Automotive ha fet una inversió inicial de prop d’1 milió d’euros que permetrà la continuïtat a la planta de l’activitat que s’hi feia fins ara i el manteniment de tots els llocs de treball.

Per establir-se a Catalunya i per al manteniment de la plantilla, l’empresa ha rebut el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. PXI Automotive ha rebut la visita aquest dijous del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, que ha destacat que “aquest és un exemple del model de reinversió industrial que el nostre país necessita, especialment en un sector tan important i estratègic com el de l’automoció”.

Torrent ha afegit que “des del Govern, per mitjà d’ACCIÓ, apostem per fer costat al nostre teixit industrial oferint suport directe i facilitant la materialització de projectes com el de PXI Automotive”. El conseller d’Empresa i Treball ha estat acompanyat de la directora general d’Indústria i consellera delegada d’Acció, Natàlia Mas i Guix.

Segons David Prats Vivancos, director general de PXI Automotive Spain, l’empresa es va decidir per la compra de Mecàniques Troem perquè “hi va haver sintonia des del primer dia: Mecàniques Troem ja estava explorant la possibilitat de venda i l’acord ha estat profitós per les dues bandes”. Prats afegeix que l’objectiu és “fer créixer la planta de Torelló portant-hi altres clients mundials del grup PXI Automotive, i aprofitant totes les sinèrgies que es puguin establir”.

En aquest sentit, l’empresa posarà en marxa aquest mes de novembre un nou centre de producció en una nau a Sant Pere de Torelló. Amb una superfície de 2.700 m², aquesta nova planta es dedicarà a la fabricació de tub corbat i peces de mecanitzat, nous productes del seu catàleg, també destinats al sector de l’automoció.

PXI Automotive Spain tancarà el 2021 amb una facturació propera als 3,6 milions d’euros, un 25% més que l’any passat. Prats explica que el pla d’expansió a 5 anys de l’empresa preveu multiplicar per tres la facturació d’enguany i duplicar la plantilla, situada ara en 29 treballadors.

PXI Automotive té plantes productives a la Xina i a Mèxic i treballa principalment per a una quinzena de proveïdors d’automoció tipus Tier 1 (de primer nivell) a tot el món. Prats afegeix que el fet que Catalunya tingui un clúster de l’automoció destacat “ha estat sens dubte rellevant per a la decisió de l’empresa d’establir-se a Catalunya”. Fins ara Mecàniques Troem exportava sobretot a França i a Polònia, i la previsió és que a partir d’ara s’augmentin les exportacions i els països de destí.

L’empresa ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Aquesta unitat treballa des de Catalunya i des de la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya, al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.

Recursos i declaracions: https://we.tl/t-APBDzatMEJ

Segueix-nos a les xarxes

______________________________________________________

3  

Imatges

El conseller Torrent en la visita a les noves instal·lacions de PXI Automotive, a Torelló

El conseller Torrent en la visita a les noves instal·lacions de PXI Automotive, a Torelló 2399

El conseller Torrent en la visita a les noves instal·lacions de PXI Automotive, a Torelló_2

El conseller Torrent en la visita a les noves instal·lacions de PXI Automotive, a Torelló_2 859

El conseller Torrent en la visita a les noves instal·lacions de PXI Automotive, a Torelló_3

El conseller Torrent en la visita a les noves instal·lacions de PXI Automotive, a Torelló_3 832

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia