Empresa i Treball

Crafts NOW. Jornada al voltant de l'artesania i la innovació

ARTESANIA

La 3a edició de la jornada Crafts NOW mostra l'evolució de l'ofici artesà i el seu paper en el món del disseny i la producció industrial

query_builder   4 novembre 2021 15:59

event_note Nota de premsa

ARTESANIA

La 3a edició de la jornada Crafts NOW mostra l'evolució de l'ofici artesà i el seu paper en el món del disseny i la producció industrial

3a edició de
Crafts NOW. Jornada al voltant de l'artesania i la innovació
  • El proper dijous 11 de novembre tindrà lloc al Centre d’Artesania Catalunya la tercera edició de “Crafts NOW. Jornada al voltant de l’artesania i la innovació”, iniciativa que s’emmarca en el Programa #Talent_jove 2019 - 2022 que impulsa Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat, i que comissaria l’Associació d’Artistes i Artesans del FAD (A-FAD)
  • La jornada se centrarà en donar a conèixer l’evolució del perfil de l’artesà/na i la intervenció de les tècniques artesanes dins el món del disseny i la producció industrial, i comptarà amb tres ponències, una taula rodona i una exposició efímera
  • Aquesta edició torna al format presencial i alhora es podrà seguir per streaming a través de les webs del CCAM i l’A-FAD i les seves xarxes socials, i hi participen el dissenyador industrial  i director creatiu del projecte Pott Project, Luis Eslava; el dissenyador industrial especialitzat en calçat i nous materials Marcelo de Medeiros; i l’artista i dissenyadora tèxtil Clara Sullà de Sullà Studio


El proper dijous 11 de novembre tindrà lloc al Centre d’Artesania Catalunya la tercera edició de  “
Crafts NOW. Jornada al voltant de l’artesania i la innovació”, un espai de trobada, coneixement i debat adreçat a professionals i estudiants del sector de l’artesania, i que enguany mostrarà l’evolució de l’ofici artesanal i el seu paper en el disseny i la producció industrial.

Aquest esdeveniment que impulsa Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat i comissaria l’Associació d’Artistes i Artesans del FAD (A-FAD), té per objectiu establir un diàleg al voltant de la investigació, la recerca i la innovació en l’artesania, des l’òptica de la creativitat, la transversalitat i el negoci.

La jornada se centra enguany en la intervenció de les tècniques artesanes dins el disseny i la producció industrial, i en explorar l’actual perfil d’artesà/na, que interactua cada vegada més amb altres disciplines, tot adquirint noves competències.

Aquesta edició es torna a celebrar en format presencial amb limitació d’aforament i també es podrà seguir per streaming a través de la web del CCAM i de l’A-FAD així com per els canals d’instagram live de @artesaniacat i @afad_associacio.

La directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), Agnès Russiñol i Amat, inaugurarà les jornades, acompanyada de la presidenta de l’A-FAD; Maria Lluïsa Samaranch Lacambra, i el president de la FAAOC, Manel Diestre Marín. El programa comptarà amb les ponències del director creatiu de Pott Project, Luis Eslava Aloy el dissenyador industrial especialitzat en calçat i nous materials Marcelo de Medeiros Cuenca de Nunca Estudio, i l’artista i dissenyadora tèxtil Clara Sullà Urpí, de Sullà Studio. La jornada serà conduïda per la periodista Eugènia Sendra de Dios

Posteriorment tindrà lloc una taula rodona on es debatran les competències i coneixements de l’artesà/na actual i els reptes immediats del sector. Per a finalitzar la jornada, es farà una visita a l’exposició efímera que acollirà mostres de treballs representatius dels ponents.

L’esdeveniment tindrà lloc al Centre Artesania Catalunya, al carrer Banys Nous 11 de Barcelona, un espai polivalent que acull la botiga Empremtes de Catalunya i que és punt de trobada del sector artesà, on tenen lloc debats, exposicions i activitats professionals.

«Crafts NOW» neix de la necessitat de reflexió per part del col·lectiu artesà.

Aquesta jornada neix amb la voluntat d’establir un espai de diàleg per debatre el concepte de la innovació en l’artesania des de diferents òptiques constructives per tractar els problemes globals amb solucions locals, compartir coneixement i fomentar l’evolució del conjunt de la pràctica artesana. Neix fruit de la necessitat d’actualitzar conceptes i retrobar el creuament interdisciplinari entre art, artesania, disseny, innovació i contemporaneïtat.

La primera edició de Crafts NOW es va celebrar el 2019 al Disseny Hub de Barcelona i va aplegar més de 150 persones, que van poder gaudir de ponències de professionals del sector i d’una mostra de projectes de 9 creadors emergents. Les circumstàncies de 2020 van fer que la segona edició es portés a terme en format digital i hi van participar més de 400 persones, i va esdevenir una de les activitats més seguides en directe i en diferit de la Barcelona Design Week 2020.

Crafts NOW és una activitat organitzada per la Generalitat de Catalunya a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda al Centre d’Artesania Catalunya amb el comissariat de l’Associació d’Artistes i Artesans del FAD (A-FAD), el suport de la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC) i la col·laboració de la botiga d'Empremtes de Catalunya, en el marc del programa #Talent_jove 2019-2022.

El Programa #Talent_jove 2019-2022 d’Artesania Catalunya del CCAM, és un programa que vol dotar d’eines el col·lectiu i que contempla diferents accions per al foment del talent emergent i del relleu generacional en l’artesania.

Imatges i més informació editorial aquí

Adjuntem Dossier Informatiu de la Jornada

3  

Imatges

Projecte Pott Project

Projecte Pott Project 16218

Materials de Marcelo de Medeiros

Materials de Marcelo de Medeiros 132

Tèxtils de Clara Sullà

Tèxtils de Clara Sullà 2521

1  

Fitxers adjunts

Dossier Informatiu de la Jornada

Dossier Informatiu de la Jornada
PDF | 461