Empresa i Treball

El conseller durant la seva intervenció

Conseller Torrent: "El turisme és una peça clau en la transformació del model productiu"

query_builder   4 novembre 2021 19:16

event_note Nota de premsa

Conseller Torrent: "El turisme és una peça clau en la transformació del model productiu"

  • El conseller d’Empresa i Treball ha fet aquestes declaracions en la cloenda de la jornada Un turisme al servei del futur, al servei del país
  • Més de 100 experts han intercanviat idees i experiències amb l’objectiu d’impulsar un nou model turístic
El conseller durant la seva intervenció
El conseller durant la seva intervenció

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha presidit aquesta tarda la cloenda de la primera Trobada Descobrir, que s’ha celebrat durant dos dies al Santuari del Miracle (Riner, Solsonès). Organitzada per la revista Descobrir Catalunya, tenia com a lema Un turisme al servei del futur, al servei del país, i ha comptat amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme (ACT).

El conseller, acompanyat de la directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs, i del director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Narcís Ferrer i Ferrer, ha explicat que haurem de repensar-nos en tots els àmbits de la nostra vida perquè els reptes que tenim per endavant són immensos i si no som capaços d’afrontar-los perdrem oportunitats de prosperitat compartida. Sobre els objectius del Govern ha afirmat que “Hem vingut per ajudar a la transformació del model productiu. I en aquest camí, el turisme és una peça clau, perquè comporta uns beneficis als quals no volem renunciar, però també perquè vinculats al turisme hi ha tots els elements de gestió de la societat”.

Segons el conseller “volem un model de turisme més sostenible des del punt de vista mediambiental, econòmic i social i, per fer-ho, hem de posar al servei de la resolució d’aquelles amenaces i problemes que ja avui detectem, tot el coneixement madur d’un àmbit en el qual hem estat punters a nivell mundial”. Per Torrent i Ramió gran part de la problemàtica actual deriva de “l’excessiva concentració a l’espai i al temps d’un determinat turisme i, les debilitats associades al factor treball”.

El responsable d’Empresa i Treball també ha afirmat que tots aquests reptes “els hem d’afrontar conjuntament i ordenadament al voltant d’un compromís nacional per un turisme responsable, que dibuixi les pautes clares de cap a on volem transitar en el futur immediat i que ho aterri amb una llei que ja hem començat a treballar”. El conseller ha recalcat que aquesta llei “la volem fer escoltant tothom, amb diàleg, amb l’objectiu de definir un nou model turístic regeneratiu, que harmonitzi els interessos dels turistes, del territori, dels empresaris i de la ciutadania”.

Espai per connectar, debatre i propulsar iniciatives emprenedores i innovadores

Durant dos dies el Santuari del Miracle ha esdevingut un espai de debat sobre els reptes de futur del turisme català. L’objectiu era impulsar la reflexió d’un nou model de turisme de proximitat, sostenible, responsable i al servei del país. Hi han participat més d’un centenar de persones dels àmbits públics i privats que ocupen un paper destacat en l’ecosistema turístic català, per intercanviar idees i experiències exitoses.  

Aquesta iniciativa, que també ha comptat amb el suport de Turisme de Barcelona, les Diputacions de Lleida, Girona, Tarragona i Barcelona, i l’Agenda Rural de Catalunya, se suma a altres esdeveniments que han tingut lloc recentment, com ara el BCN21 Future of Tourisme World Summit, que busquen reincentivar el turisme amb criteris de sostenibilitat.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

1  

Imatges

El conseller durant la seva intervenció

El conseller durant la seva intervenció 144

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia