• Al congrés, que se celebrarà del 9 a l’11 de novembre en format híbrid, s’hi presentaran més de 100 iniciatives innovadores i transformadores de les administracions públiques catalanes
  • L’objectiu d’aquesta transformació és assolir una nació digital on la ciutadania estigui apoderada i gaudeixi d’una administració cibersegura, interoperable i accessible
  • La 4a edició del Congrés Govern Digital, organitzada per la Generalitat de Catalunya, el Consorci AOC i el Consorci Localret, aplega més de 150 ponents i una vuitantena de sessions
Imatge Congrés Digital 2021

Els propers 9, 10 i 11 de novembre se celebrarà a Barcelona el Congrés Govern Digital 2021, el fòrum de debat de referència a Catalunya en l’àmbit de la transformació digital del sector públic, organitzat per la Generalitat de Catalunya, el Consorci Localret i el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC).

El Congrés proposa un viatge d’aventura i d’exploració cap a la descoberta de nous territoris digitals amb l’objectiu d’esdevenir un país capdavanter pel que fa a digitalització de l’àmbit públic.

En companyia d’experts, entitats públiques catalanes i mitjançant un seguit de ponències, taules rodones, tallers interactius, rotllanes virtuals i networking digital, aquest fòrum estrena enguany un nou format i aposta per fomentar la intervenció activa de las persones que hi participen.

Sota el lema 'Nous escenaris. Noves Oportunitats', el Congrés Govern Digital 2021 és l’espai d’intercanvi de coneixement i de reflexió que impulsa la transformació de l’administració pública d’acord amb les noves necessitats i valors de la societat, tot aprofitant les oportunitats que ens ofereixen les tecnologies del món digital.

Aquesta transformació digital, que cal fer de manera col·laborativa, és cabdal per poder assolir una nació digital on la ciutadania estigui apoderada i gaudeixi d’una administració cibersegura, interoperable i accessible.

En l’edició d’enguany coneixerem com les administracions públiques catalanes s’estan apropant a la ciutadania mitjançant la creació de nous canals de comunicació i participació; com estan dissenyant els nous serveis públics proactius i personalitzats o quines iniciatives innovadores s’estan duent a terme per obrir les dades amb valor públic. La ponència magistral anirà a càrrec de la Dra. Nuria Oliver, científica de reconegut prestigi internacional en el camp de la intel·ligència artificial, que ens orientarà “Cap a una Intel·ligència Artificial al servei de la societat”.

Esdeveniment en línia

La 4a edició del Congrés Govern Digital, que aplega més de 150 ponents i una vuitantena de sessions, canvia de format i aposta per un esdeveniment híbrid que combinarà les ponències en línia i taules rodones, on l’audiència hi podrà participar de manera remota, i la presencialitat en forma de tallers pràctics i espais de debat anomenats “rotllanes”.

El programa del congrés s’ha organitzat al voltant de sis eixos principals que es basen en els principis de la Declaració europea de Societat Digital i Administració Electrònica basada en valors, de 8 de desembre de 2020 i subratlla els nous escenaris i les noves oportunitats que ofereix la digitalització de les administracions per abordar els nous reptes, necessitats i expectatives de la societat sorgits arran de la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19.

Els sis eixos que es tractaran durant el congrés són:

  • Drets i capacitació digitals
  • Govern obert
  • Confiança i seguretat
  • Govern basats en dades
  • Serveis centrats en les persones
  • Canvi cultural, resiliència i sostenibilitat

Més informació: Web Congrés Govern Digital 2021

1  

Imatges

Imatge del Congrés Govern Digital 2021

Imatge del Congrés Govern Digital 2021 9774