Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Teulada amiant

Acció Climàtica convoca un milió d'euros en ajuts a la retirada d'amiant

Es poden demanar fins al 31 de desembre

query_builder   5 novembre 2021 10:26

event_note Nota de premsa

Acció Climàtica convoca un milió d'euros en ajuts a la retirada d'amiant

Es poden demanar fins al 31 de desembre

Teulada d'amiant
Nova convocatòria d'un milió d'euros en ajuts a la retirada , en origen, de residus de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), ha obert una nova convocatòria d’un milió d’euros en ajuts a la retirada, en origen, de residus de materials d’aïllament i de la construcció que continguin amiant. L’objectiu és que la retirada s’efectuï en condicions òptimes, millorar el medi ambient i minimitzar el risc que aquest material comporta per a la salut pública. 

Les persones i organitzacions beneficiàries de la línia d’ajuts són les que posseeixen béns immobles que continguin elements d’amiant procedents de la construcció i n’impulsin el desamiantatge.

L’import de l’ajut inclou la manipulació i la retirada de l’amiant efectuat per les empreses inscrites al RERA (registre d’empreses que tenen treballadors i treballadores que són o poden ser exposats a l’amiant), el seu transport i la gestió i el tractament dels residus mitjançant les empreses inscrites al Registre General de Persones Gestores de Residus de Catalunya (RGPGRC).

La gran majoria de residus d’amiant sorgeixen dels enderrocs, de les reparacions i de les operacions de retirada de materials en edificis, instal·lacions i maquinària i s’han de recollir de manera separada de la resta de residus que es puguin generar.

El termini per poder sol·licitar aquest ajut és fins al 31 de desembre. Les entitats sense ànim de lucre, universitats, empreses i particulars l’han de demanar a través del tràmit disponible al web de l’ARC i els ens locals han de fer la sol·licitud a la plataforma EACAT.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia