Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Recollida brossa del fons marí

Primera reunió presencial de la Taula de Voluntariat Ambiental dels Espais Naturals de Protecció Especial de l'Empordà

query_builder   5 novembre 2021 19:04

event_note Nota de premsa

Primera reunió presencial de la Taula de Voluntariat Ambiental dels Espais Naturals de Protecció Especial de l'Empordà

Moment de Taula del Voluntariat aquesta tarda
Moment de Taula del Voluntariat aquesta tarda

Aquest tarda, ha tingut lloc la primera reunió presencial de la Taula de Voluntariat Ambiental dels Espais Naturals de Protecció Especial (ENPE) de l’Empordà. Des de la seva constitució, totes les trobades han estat virtuals. A la reunió d’avui, s’ha exposat el Pla de comunicació de la Taula, tant la interna (entre les entitats i els ENPE) com l’externa (adreçada a tota la ciutadania). Es farà un balanç de les accions executades durant aquest 2021 i es prepararà una jornada de voluntariat conjunta entre la Taula del Parc Natural del Delta de l’Ebre i aquesta en el marc del Dia Internacional del Voluntariat, prevista per al cap de setmana de l’11 i 12 de desembre.

Recollida de brossa del mar
Recollida de brossa del fons marí duta a terme per l'Associació Platges Netes Llançà

La Taula de Voluntariat Ambiental dels ENPE de l’Empordà és un mitjà de coordinació entre les entitats que organitzen activitats de voluntariat ambiental als quatre Espais Naturals de Protecció Especial de l’Empordà: el Parc Natural de Cap de Creus, el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i el Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera. Es va constituir el 16 de desembre de 2020 i la seva tasca principal és mantenir una comunicació eficient i executiva entre les entitats i aquests espais naturals.

 

La Taula està formada per 24 entitats i institucions, que són: ADRINOC Col·labora pel Paisatge, Agrupament Xiprers al Vent, Agrupament Xots, Associació d’Amics de la Natura de Cadaqués, Associació Creatibio, Associació d’Amics del PN dels Aiguamolls de l’Empordà, Associació de Cultura Natura i Animals de Sant Pere Pescador, Associació de Voluntaris pel Patrimoni Històric de Catalunya, Associació l’Escala Cívica, Associació la Sorellona, Associació Platges Netes de Llançà, Associació Salvem la Platja de Pals, Associació Som Mar, Camp d’Aprenentatge d’Empúries, Centre d’Estudis Escalencs, Centre Excursionista Empordanès, Cercle Català d’Història, Consell Comarcal de l’Alt Empordà - Àrea de Joventut, Fundació Catalana de l’Esplai, Gent del Ter, Grup d’Art i Treball de la Jonquera, Institució Altempordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura, Tocavents de l’Albera i Xarxa per a la Conservació de la Natura.

Enllaç amb més informació sobre les taules de voluntariat ambiental: https://participa.gencat.cat/assemblies/voluntariatemporda

 

 

1  

Imatges

Moment de Taula del Voluntariat aquesta tarda

Moment de Taula del Voluntariat aquesta tarda 242

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia