• La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha visitat a les Puntaires aquest matí i ha participat en la inauguració de les activitats
  • El Pati de les Magnòlies i el Vestíbul Institucional apleguen aquestes propostes que s’emmarquen en la celebració del 25è aniversari de l’entitat gironina
La delegada del Govern visita la marató de puntes amb motiu del 25è aniversari de les Puntaires de Girona

Prop de dues-centes puntaires participaran en la marató de puntes de coixí que al llarg del cap de setmana s’està duent a terme al Pati de les Magnòlies de la seu de la Generalitat a Girona. Aquesta mostra de l’art de fer puntes en públic és una de les activitats que l’Associació de Puntaires de Girona ha organitzat amb motiu del seu 25è aniversari; com també ho és l’exposició de 25 anys d’obres originals de les sòcies de l’entitat, que es poden veure al Vestíbul Institucional Narcisa de Caramany i Fontdevila de la mateixa seu de la Generalitat a Girona.

Aquest matí la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha donat la benvinguda a les puntaires i ha visitat la mostra acompanyada de la presidenta de les Puntaires de Girona, Maria Mercè Rovira.

La delegada del Govern ha destacat que aquesta “és una gran oportunitat per impregnar-nos de tradició i creativitat, però també per conèixer l’entitat i les persones que li donen vida”. En aquest sentit ha ressaltat la figura de la presidenta de l’Associació i de la resta de sòcies, ja que “gràcies a la seva empenta i iniciativa divulguen la pràctica de les puntes i ajuden a mantenir ben viva aquesta tradició que forma part de la nostra cultura popular, i que hem de preservar”.

Cañigueral també ha celebrat que l’Associació de Puntaires commemori els 25 anys sota el lema ‘Darrere cada gran punta, hi ha sempre una gran dona’, unint-se així al moviment Efecte Matilda per no deixar a cap dona en l’oblit, i ha afirmat “El Govern que represento comparteix aquest compromís, el compromís de visibilitzar a les dones, de reivindicar el talent femení amb l’objectiu d’eliminar desigualtats, així com de recuperar referents femenines alhora que en potenciem de noves, perquè tot això és indispensable si volem aconseguir la igualtat real en els diferents àmbits de la nostra societat”.

La delegada del Govern també ha agraït a les Puntaires de Girona que apropin les puntes a la ciutadania amb actes com aquests “gràcies per compartir la vostra passió amb tots nosaltres, perquè aquesta passió forma part de la nostra identitat”.

Totes les persones que ho vulguin podran visitar amb accés lliure la marató de puntaires i l’exposició de puntes, des d’avui i fins demà, de 10 h a 19 h, a la seu de la Generalitat a Girona.

4  

Imatges

La delegada del Govern visita la marató de puntes amb motiu del 25è aniversari de les Puntaires de Girona

La delegada del Govern visita la marató de puntes amb motiu del 25è aniversari de les Puntaires de Girona 145

La delegada del Govern visita la marató de puntes amb motiu del 25è aniversari de les Puntaires de Girona (2)

La delegada del Govern visita la marató de puntes amb motiu del 25è aniversari de les Puntaires de Girona (2) 185

Marató de puntaires al Pati de les Magnòlies

Marató de puntaires al Pati de les Magnòlies 196

Exposició de puntes originals dels 25 anys de les Puntaires de Girona

Exposició de puntes originals dels 25 anys de les Puntaires de Girona 455