L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, a través d’Ofideute, assessora a les famílies afectades i intercedeix per elles davant les consultes sobre deutes hipotecaris i el manteniment de l’habitatge
La Direcció General de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació realitza un servei d’acompanyament a les persones en situació d’insolvència per tal de promoure la segona oportunitat
Justícia i AHC

El Departament de Justícia i el Departament de Drets Socials, a través de  l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, han signat un conveni de col·laboració per tal de potenciar els mecanismes de segona oportunitat i l’assessorament a famílies sobre el deute hipotecari. Mitjançant aquest acord, el Departament de Justícia traslladarà a l’Agència de l’Habitatge les consultes relacionades amb els deutes hipotecaris sobre l’habitatge habitual, per tal de poder exercir la mediació. Al seu torn, es traslladarà a Justícia aquelles situacions de persones deutores en situació d’insolvència per tal que puguin accedir a mecanismes de segona oportunitat.

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha impulsat el servei Ofideute, un espai d’assessorament sobre el deute hipotecari amb la finalitat d’evitar la pèrdua de l’habitatge i el risc d’exclusió residencial. Ofideute assessora i orienta les famílies afectades i intercedeix per elles davant les consultes respecte al manteniment de l’habitatge, el pagament dels préstecs hipotecaris destinats a la compra de l’habitatge habitual i sobre les responsabilitats contractuals. A més, disposa de la plataforma virtual Mediem, una xarxa de serveis de mediació en l’àmbit de l’habitatge per a professionals i entitats col·laboradores.

Per la seva banda, la Direcció General de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació del Departament de Justícia, realitza un servei d’acompanyament a les persones en situació d’insolvència per tal de promoure la segona oportunitat. 

Joan Ramon Casals, director general de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació, i Jaume Fornt, director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, han estat els signants de l’acord, que preveu constituir una Comissió de Seguiment i Control per a vetllar per al bon funcionament del conveni.

2  

Imatges

Imatge de la signatura 1

Imatge de la signatura 1 1980

Imatge de la signatura 2

Imatge de la signatura 2 1874