• El Departament d’Empresa i Treball, per mitjà de la Direcció General d’Indústria, ha treballat per aconseguir que l’empresa fabricant de motocicletes continuï a Catalunya
  • GASGAS està integrada en el grup Pierer Mobility juntament amb KTM i HUSQVARNA Motorcycles & eBikes
El conseller, durant la seva intervenció
El conseller, durant la seva intervenció

L’empresa GASGAS invertirà 5,7 milions d’euros en una nova planta de motocicletes a Terrassa, fet que suposarà la creació de 40 llocs de treball, tant en la fabricació com en el centre de R+D vinculat al desenvolupament de models de trial. Així ho han anunciat aquest matí el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, el director general de GASGAS, César Rojo, i la tinent d’alcalde de promoció econòmica i projecció de l’Ajuntament de Terrassa, Núria Marin Garcia.

El conseller Torrent ha destacat que aquesta nova inversió exemplifica la voluntat del Govern “d’atraure inversions per reindustrialitzar el país amb projectes sostenibles que generen llocs de treball estables”. Durant la seva intervenció, el titular d’Empresa i Treball ha explicat que “aquest és un sector estratègic pel país i des del Departament l’estem acompanyant en la transició cap a la mobilitat verda”. El conseller ha agraït a l’empresa la seva aposta de futur ja que “genera ocupació de qualitat i reforça i consolida el teixit de proveïdors del sector de la motocicleta a Catalunya”.

Segons la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, “per a Terrassa, aquesta és una excel·lent notícia, una bona oportunitat per donar resposta a les demandes d'ocupabilitat de la nostra ciutadania que referma el compromís d’aquest govern per consolidar i desenvolupar la nova indústria terrassenca”.

El director general de GASGAS, César Rojo, ha assegurat que “farem la fàbrica del SXXI, referent en eficiència i modernitat”, un centre del qual ha destacat també que serà el primer que el grup obrirà fora d’Àustria, el seu país d’origen. El director general ha agraït el suport que han rebut tant per part de la Generalitat com de l’Ajuntament de Terrassa i ha afirmat que “ens quedem a Catalunya i per molts anys”.

D’aquesta manera, el grup Pierer Mobility, integrat per GASGAS, KTM i HUSQVARNA Motorcycles & eBikes, reforça la seva presència a Catalunya amb la construcció d’una instal·lació de producció d’última generació. Aquesta serà la primera planta de fabricació europea situada fora d’Àustria com a filial al 100% del grup Pierer Mobility.

La històrica marca GASGAS, líder en el segment del trial ha estat recuperada per KTM, del grup Pierer Mobility, després de comprar-la a Torrot Elèctric, que havia adquirit la unitat productiva en el concurs de creditors de la marca catalana.

El primer producte de la nova planta serà la gamma completa de motocicletes de trial GASGAS, amb una capacitat de fabricació de fins a 5.000 unitats anuals. L’inici de la producció està previst per al segon trimestre del 2022. La nova planta també acollirà les àrees d’R+D, de compres, i d’atenció al client i de motorsport.

Suport de la Generalitat

El Departament d’Empresa i Treball, per mitjà de la Direcció General d’Indústria, ha treballat per aconseguir que GASGAS continuï a Catalunya, fet que suposarà crear nova ocupació i mantenir el teixit de proveïdors del sector de la motocicleta.

En aquest procés, el Departament ha previst destinar fins a un màxim de 500.000 euros en ajuts directes a la inversió, a la contractació de personal, i a les despeses operatives del primer any de funcionament de la nova activitat, d’acord amb els criteris de concurrència competitiva establerts en l’instrument de suport als projectes de reindustrialització.

A més a més, el Departament ha acompanyat i donat suport a l’empresa en les diferents gestions amb l’Ajuntament de Terrassa per tramitar els permisos d’obres i la  llicència ambiental, i amb l’Agència de Residus de Catalunya per a la descontaminació del sòl.

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

3  

Imatges

El conseller, durant la seva intervenció

El conseller, durant la seva intervenció 1663

Un altre moment de la intervenció del conseller Torrent

Un altre moment de la intervenció del conseller Torrent 2340

Demostració de trial després de l'anunci d'inversió de GASGAS a Terrassa

Demostració de trial després de l'anunci d'inversió de GASGAS a Terrassa 2396