Administració i Funció Pública

Reunió de la MEPAG

El Govern proposa un increment del 2% de les retribucions dels servidors públics per al 2022

query_builder   8 novembre 2021 17:18

event_note Nota de premsa

El Govern proposa un increment del 2% de les retribucions dels servidors públics per al 2022

  • La consellera Vilagrà ha traslladat la proposta als sindicats en el marc de la Mesa General de la Funció Pública
  • També ha anunciat que l’oferta d’ocupació pública ordinària per al 2021 inclou 5.152 places
Reunió de la MEPAG

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha presidit aquesta tarda la Mesa de Negociació de la Funció Pública, on estan representades l’Administració de la Generalitat i les organitzacions sindicals.

En el marc de la Mesa, la consellera ha informat als sindicats de les negociacions per a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat de l’any vinent, que inclouen l’increment retributiu del 2% per al personal de l’Administració. En aquest sentit, ha posat de manifest que la voluntat del Govern de la Generalitat és aplicar l’increment retributiu per a l’any 2022 fins el límit màxim del que autoritzi la normativa bàsica estatal.

“Són unes pressupostos socials, per sortir de la crisi sanitària, social i econòmica”, ha afirmat la consellera. “Són moments complexos, i com a servidors públics ens cal ser avantguarda a la ciutadania per a la reconstrucció i per al retorn de drets”

D’altra banda, pel que fa a la productivitat, l’avantprojecte de llei de pressupostos, possibilita l’abonament d’aquest complement que fins ara estava limitat per les anteriors lleis de pressupostos. El text inclou, a més, una disposició addicional per acumular el 2022 l’import equivalent al 50% d’aquest complement que s’havia d’aplicar en l’exercici 2021. Amb aquesta disposició addicional es dona cobertura legal a l’acord assolit amb les organitzacions sindicals en la Mesa General del passat 18 d’octubre.

Oferta d’ocupació pública

Durant la reunió de la Mesa, també s’han traslladat amb caràcter informatiu les dades quantitatives de l’oferta d’ocupació pública ordinària per al 2021, que suposa un total de 5.152 places, una xifra que ve condicionada per la taxa de reposició estipulada per la Llei de Pressupostos de l’Estat per a l’any 2021.

De l’oferta d’ocupació pública, la consellera Vilagrà ha destacat “l’esforç realitzat per garantir l’estabilització dels processos de selecció amb criteris consensuats, així com la igualtat de condicions en l’accés a la funció pública, tenint en compte també l’experiència de les treballadores interines”.

Vot electrònic

L’Administració també ha informat als representants de les organitzacions sindicals que s’ha inclòs en la Llei de mesures la introducció, amb caràcter preferent, del vot electrònic en els processos d’eleccions a òrgans de representació del personal. Una mesura que té l’objectiu de fomentar la participació i proporcionar accessibilitat en les eleccions sindicals.

La titular de la Presidència ha expressat la voluntat del Govern de consensuar la implementació d’aquesta mesura amb les organitzacions sindicals, per la qual cosa es proposa debatre-la i analitzar-la en el marc de la Comissió de Catalunya de seguiment de les eleccions sindicals.

1  

Imatges

La consellera Vilagrà ha presidit la reunió de la Mesa de la Funció Pública

La consellera Vilagrà ha presidit la reunió de la Mesa de la Funció Pública 1139

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia