• Tenen lloc avui i demà i contribueixen a posar en valor el desplegament de la Declaració de Palma
Jornades

El director general de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura, Josep Vives, assisteix avui a les 4es Jornades Xarxa Alcover, que se celebren a Palma avui i demà, 11 de novembre, i que estan dedicades als models de cooperació entre territoris que comparteixen cultura.

Josep Vives participa en la taula rodona “Perspectives de cooperació entre els territoris de parla catalana”, dedicada a la cooperació institucional, on també hi haurà representants de la Generalitat Valenciana i del Govern de les Illes Balears.

La Xarxa Alcover és una associació lliure, oberta i no protocol·lària d’un conjunt d’entitats municipals, associacions, entitats, programadors teatrals, teatres, universitats i persones físiques de l’àmbit geogràfic de la llengua catalana amb l’objectiu de crear una estructura estable d’intercanvi, que permeti la realització de gires coordinades d’espectacles teatrals en català.

Les jornades pretenen contribuir a la valoració del desplegament de la Declaració de Palma, que l’any 2017 varen signar els governs de Catalunya, el País Valencià i les Balears amb l’objectiu d’enfortir lligams històrics i culturals en benefici comú dels tres territoris en els àmbits de la llengua i la cultura.

El Departament de Cultura dona suport a diferents projectes de la Xarxa Alcover mitjançant la línia de suport a circuits i xarxes de difusió d'espectacles amb la finalitat de reforçar les gires d’espectacles entre els diferents territoris de llengua catalana.