• El telèfon d’emergències 112 ha atès 47 trucades en aquest episodi, cap d’aquestes per incidències greus

Protecció Civil de la Generalitat dona per finalitzada l’alerta del Pla d’emergències per ventades VENTCAT, un cop finalitzat l’episodi de ventades.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut en aquest episodi, 47 trucades per 44 incidències relacionades amb el vent, sobretot amb origen al Barcelonès (26), Maresme (7) i Vallès Occidental (4). La majoria de trucades han estat per risc estructural i obstacles, cap d’aquestes per incidències greus.

D’aquestes trucades, des d’ahir a les 22 hores i fins al final de l’episodi, els Bombers de la Generalitat han rebut una cinquantena d’avisos referits a problemes causats per la pluja i, sobretot, pel vent. Arbres i branques caiguts i elements moguts pel vent que podrien constituir un risc de seguretat pública han estat les causes de la gran majoria dels serveis, que s’han centrat, en gran part, a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha registrat superacions de llindar de vent destacades:

  • 104 km/h a Puig Sesolles
  • 72 km/h al Port de Barcelona

També s’han registrat les següents ratxes de vent destacades:

  • 75 km/h al Santuari de Queralt
  • 71 km/h a Montserrat
  • 68 km/h a Badalona

Els municipis de Barberà del Vallès, Mataró i Sabadell han notificat al Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil l’activació del seu Pla Bàsic d’Emergència degut al risc de vent.