Palau Robert

Autora: Mireia Comas

Del 16 de novembre al 16 de gener de 2022, a l'aparador del Palau Robert

El 2020 en imatges: Premi Miravisions de Fotoperiodisme

Inauguració el dia 16 a les 17:30h. Visita prèvia amb els mitjans de comunicació a les 17h

query_builder   12 novembre 2021 08:57

event_note Nota de premsa

Del 16 de novembre al 16 de gener de 2022, a l'aparador del Palau Robert

El 2020 en imatges: Premi Miravisions de Fotoperiodisme

Inauguració el dia 16 a les 17:30h. Visita prèvia amb els mitjans de comunicació a les 17h

El Palau Robert acull l’exposició dels treballs guardonats amb el Premi Miravisions de Fotoperiodisme, una  iniciativa del magazín digital LA MIRA que en aquesta primera edició ha reconegut els millors treballs fotoperiodístics de l’any 2020, amb l'objectiu de posar en valor la imatge com a element essencial per explicar històries d’interès periodístic.

Autora: Mireia Comas

L’exposició es va presentar inicialment al Complex Cultural de Juneda en el marc de la jornada Miravisions de fotoperiodisme, on el secretari de Difusió, Jofre Llombart, ja va anunciar que el mes de novembre es podria veure a  l’aparador de l’entrada del Palau Robert. S’hi estarà fins al 16 de gener de 2022. Les obres guardonades són les següents:

El primer premi de la Categoria Professional és per a Mireia Comas. El seu treball, publicat a La Directa, es titula Atrapats i recull la situació de dotze joves migrats que van conviure durant la pandèmia en una nau abandonada de Terrassa. El segon premi és per a Sergi Alcàzar, per Les morts de la covid publicat a El Nacional, i el tercer per a Marc Sanye, per la fotografia Maria publicada a El 9 Nou. A més a més, també s’atorguen dues mencions especials en la Categoria Professional, una per a Sergi Alcàzar per la seva obra Primera línia publicada a El Nacional i l’altra per a Jordi V. Pou, per El confinament impossible dels temporers publicada a El Periódico.

En la Categoria Estudiants el primer guardonat ha estat Bernat Cedó, de l’Escola de Fotografia IEFC, per A porta tancada, un recull fotogràfic de com es va viure el confinament des de casa. El segon premi és per a David Rico de l’Escola de Fotografia IEFC per L’esport que va guanyar la covid i el tercer és per La soledat, de Lydia Medina, de l’Escola Groc. La menció especial de la Categoria Estudiants és per a Anna Lofi, estudiant del postgrau en fotoperiodisme de la UAB, pel treball fotogràfic Confinament de l’àvia.

En paraules del director de La Mira, Francesc Canosa, aquest premi vol fer un reconeixement als professionals del fotoperiodisme però, en especial, també als estudiants, ja que “són el futur”. “És important perquè consumim moltes imatges i ens interessa molt l'aposta per la pedrera, perquè els joves són els fotoperiodistes del demà”.