Cultura

Films in hospital

'Film in hospital' porta cinema de qualitat en català per als infants a 11 hospitals

query_builder   12 novembre 2021 10:32

event_note Nota de premsa

'Film in hospital' porta cinema de qualitat en català per als infants a 11 hospitals

  • Aquesta plataforma en línia ofereix l’accés lliure a pel·lícules en llengua catalana, amb el suport del Departament de Cultura
Film in hospital

La distribuïdora de cinema Pack Màgic ha unit forces amb festivals, distribuïdores i altres iniciatives d’educació audiovisual per participar en el projecte Film in hospital, una plataforma en línia que ofereix als infants ingressats en centres hospitalaris l’accés lliure i gratuït a pel·lícules i altres continguts audiovisuals en el marc del projecte europeu que porta el mateix nom. La programació  seleccionada inclou 80 pel·lícules, de les quals 39 són en català, amb el suport de Política Lingüística del Departament de Cultura, i 35 no tenen diàlegs.

Film in hospital ofereix als centres hospitalaris l’accés al visionat de continguts cinematogràfics ordenats per edat, idioma i durada. Els títols han estat triats expressament per a la població infantil ingressada com a instrument addicional de suport emocional que contribueix a una millora sensible en l’atenció a la salut des d’una perspectiva integral.

La iniciativa s’ha implantat a més de cent hospitals europeus, onze dels quals són a Catalunya: Hospital Universitari de Vic; Consorci Sanitari de l'Anoia; Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla; Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa; Hospital Sant Bernabé; Regió Sanitària Terres de l'Ebre; Mútua Terrassa; Hospital de la Vall Hebron; Hospital Germans Trias i Pujol; Hospital de Figueres, i l'Hospital Sant Joan de Déu.

Pack Màgic és una distribuïdora enfocada a la difusió de pel·lícules i recursos audiovisuals que estimulen la sensibilitat estètica, l’educació emocional i la transmissió de valors socials i culturals. Aquesta tardor s’ha integrat en el projecte Film in hospital, iniciat a Bèlgica fa deu anys i al qual s’hi han afegit socis de Suècia, Croàcia, Itàlia i Eslovènia amb finançament del programa Creative Europe-MEDIA de la Unió Europea.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia