Direcció General de Comunicació

Consellera Vilagrà:

Consellera Vilagrà: "Ens cal treballar plegats i des de la cooperació i entesa mútua entre el Govern i el món local"

query_builder   12 novembre 2021 13:56

event_note Nota de premsa

Consellera Vilagrà: "Ens cal treballar plegats i des de la cooperació i entesa mútua entre el Govern i el món local"

Foto de la consellera Vilagrà
  • La titular de la Presidència ha inaugurat a Reus la jornada ‘Municipis per viure: estratègies per encarar el futur’
  • La consellera ha reivindicat “la força transformadora de l’Administració local” i ha volgut agrair i reivindicar la feina dels ajuntaments “com a pilar fonamental de l’estat del benestar”

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha inaugurat la jornada “Municipis per viure: estratègies locals per encarar el futur”, que s’ha celebrat avui a Reus. En la seva intervenció, la consellera ha fet una crida a la col·laboració entre la Generalitat i els ens locals per fer front als grans reptes d’aquesta legislatura: “la transformació feminista, verda, social i democràtica del nostre país”.

“Per fer-ho possible ens cal treballar plegats i des de la cooperació i entesa mútua entre el Govern i el món local”, ha assegurat la consellera. En aquest sentit, la titular de la Presidència ha reivindicat “la gran força transformadora de l’Administració local”.

La consellera Vilagrà també ha volgut fer explícit el suport del Govern als ajuntaments i agrair i reivindicar la seva feina com a administració més propera a la ciutadania. “Teniu també tota la nostra admiració perquè entenem la vostra tasca com un pilar fonamental de l’estat del benestar”, ha dit.

La Jornada “Municipis per viure: estratègies locals per encarar el futur” l’organitza l’Ajuntament de Reus amb l’objectiu d’obrir la reflexió sobre la importància de la planificació i el treball estratègic en les polítiques públiques. Alhora, vol fer visibles projectes, iniciatives i propostes que han permès consolidar transformacions urbanístiques, socials i econòmiques.

La consellera ha destacat que la jornada inclou una taula rodona sobre polítiques socioeconòmiques, en què participa el cap de l’oficina del Pla Pilot per implementar la Renda Bàsica Universal, Sergi Raventós. “Aquesta és una iniciativa prioritària per al Govern, amb una prova pilot que es farà en dos segments de la població i que servirà per analitzar la viabilitat de la mesura i com es podrà aplicar a tot Catalunya”, ha explicat i ha afegit que als pressupostos de la Generalitat de Catalunya es destinarà 4 milions pel Pla Pilot per implementar la Renda Bàsica Universal.


Esports a Montbrió del Camp

Al migdia, la consellera de la Presidència s’ha desplaçat fins a Montbrió del Camp on, acompanyada de l’alcaldessa del consistori i representant territorial de l’Esport a Tarragona, Carmina Blay, s’ha reunit amb una àmplia representació de l’esport del Baix Camp: entitats, clubs, federacions, regidors d’esports i també al Consell Esportiu del Baix Camp amb la voluntat de conèixer tota la seva activitat, des de totes les perspectives. La titular de la Presidència ha volgut destacar que l’esport “no és només grans clubs i primera divisiói que “som un país amb una tradició esportiva que es fonamenta, principalment, en una sòlida i forta xarxa d’esport base”. En aquest sentit, la consellera ha reivindicat la gran feina de promoció de la pràctica esportiva” que fan les entitats, clubs, federacions arrelades al territori “sou l’ànima de l’esport català”, ha dit.

Durant la reunió, la consellera Vilagrà també ha destacat que un dels pilars del Departament de la Presidència és l’esport. “Aquesta serà la legislatura de l’esport i, molt especialment, de l’esport femení”, ha reivindicat destacant que l’esport “és un pilar fonamental de l’estat del benestar, un sector econòmic estratègic de valor per al país i un element de cohesió social i territorial”. En aquest sentit, la titular del Departament ha recordat que la partida per esports del projecte de pressupostos és de 70,7 milions d’euros amb l’objectiu de “situar l’activitat física i l’esport en la centralitat política, social i econòmica.

Per últim, la consellera ha deixat clar que la voluntat del Govern és construir una societat “més justa i igualitària i més saludable, implementant valors que us són propis: treball en equip, capacitat de superació i solidaritat”. En aquest sentit ha posat en relleu el paper de tots els assistents de la trobada i ha recordat que “ens cal actuar de la mà del territori, des del treball conjunt, la cooperació i la codecisió”.

2  

Imatges

Foto de la consellera Vilagrà

Foto de la consellera Vilagrà 944

Foto de la consellera Vilagrà

Foto de la consellera Vilagrà 150

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia