President

El president Aragonès, durant la seva intervenció

President Aragonès: "La nostra ambició és esdevenir un país de referència en economia circular"

query_builder   15 novembre 2021 17:15

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "La nostra ambició és esdevenir un país de referència en economia circular"

  • El cap de l’Executiu, acompanyat de la consellera d’Acció Climàtica, ha inaugurat la 5a edició del Circular Economy Hotspot
  • Pere Aragonès ha anunciat que la Generalitat ha concedit 3,7 milions d’euros en ajuts a 76 empreses que han dut a terme projectes de foment de l’economia circular
El president Aragonès, durant la seva intervenció. Autor: Paco J. Muñoz
El president Aragonès, durant la seva intervenció. Autor: Paco J. Muñoz

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha inaugurat aquesta tarda la 5a edició del Circular Economy Hotspot, un esdeveniment que, ha afirmat, “ens permetrà mostrar iniciatives i projectes innovadors, valents i disruptius” que s’estan fent a Catalunya, perquè “la nostra ambició és esdevenir un país de referència en economia circular”. “I ho volem fer escoltant i aprenent, compartint coneixements i reptes”, ha conclòs.

El cap de l’Executiu, que ha encapçalat la inauguració acompanyat de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha remarcat que “l’aposta que fem com a Govern per l’economia circular és absoluta; el model tradicional d’usar i llençar no té futur”. L’economia circular es basa a millorar els resultats econòmics de les empreses, aprofitar els recursos al màxim i reduir la generació de residus al mínim, amb un impacte ambiental i social positiu.

En aquesta mateixa línia, ha fet notar que la cimera del clima COP26 de Glasgow ha evidenciat que la lluita contra el canvi climàtic és un repte mundial i  subratllat que el Govern “està plenament alineat” amb aquest objectiu. N’ha posat com a exemples el Pla nacional per a la implementació de l’Agenda 2030 a Catalunya i l’Aliança Catalunya 2030, tots dos “amb la implicació i el compromís de tots els departaments de la Generalitat i dels principals agents públics i privats del país”.

Pere Aragonès també ha posat de relleu que des de la Generalitat “hem iniciat una transformació verda per fer que el nostre sistema productiu sigui més sostenible i plenament respectuós amb el medi ambient”. I ha assenyalat que aquesta transformació s’està fent “impulsant sense més demora una transició cap a l’energia renovable, marcant-nos objectius com esdevenir un país completament descarbonitzat el 2050 i apostant per l’economia circular a través d’una pionera Llei de residus”.

Durant la seva intervenció, el cap del Govern ha anunciat que la Generalitat ha concedit  3,7 milions d’euros en ajuts a 76 empreses que han dut a terme projectes de foment de l’economia circular. Aquesta línia de subvencions té com a objecte accelerar la transició cap a una economia més circular a Catalunya, millorar l’eficiència en l’ús dels recursos materials i desacoblar el desenvolupament econòmic global del consum de recursos. Des de l’any 2016, s’han destinat 22,3 milions a més de 530 projectes d’economia circular, que han mobilitzat una inversió de prop de 50 milions d’euros.

El Circular Economy Hotspot, que enguany té com a lema “Impulsar una economia regenerativa”, se celebra a Barcelona del 15 al 18 de novembre. En edicions anteriors s’ha fet als Països Baixos, Luxemburg, Escòcia i Bèlgica. Té per objectiu compartir experiències i estratègies sobre econòmica circular. Les persones que hi participen, unes 300, formen part dels principals actors europeus involucrats en la transformació cap a un model econòmic circular, integradors i neutre en emissions.

1  

Imatges

El president, durant la seva intervenció

El president, durant la seva intervenció 2240

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia