Direcció General de Comunicació

112

El Govern aprova el nou concurs del servei del 112 amb una incorporació de clàusules socials i salarials

query_builder   16 novembre 2021 12:45

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el nou concurs del servei del 112 amb una incorporació de clàusules socials i salarials

  • Amb un contracte que ascendeix a 18,6 milions d’euros, incorpora millores en les clàusules socials i salarials

 

El Govern ha aprovat l’autorització per contractar el servei d’atenció i gestió de les trucades d’urgència per al telèfon 112 per al període inicial comprès entre l’abril del 2022 i el març de 2024. Amb un contracte que ascendeix a 18,6 milions d’euros, el nou text incorpora millores en les clàusules socials i salarials.

Tal com va explicar el conseller Joan Ignasi Elena durant la darrera sessió de control al Govern al Parlament de Catalunya, s’incorpora un increment dels complements salarials d’emergència i de comandament, que estaven congelats des de juliol del 2010, i suposaran un increment salarial d’un 9% de mitjana. Alhora, el concurs inclou la prestació de suport psicosocial al personal d’atenció de trucades, donada la dificultat de les característiques del seu treball, així com una clàusula de penalització a l’empresa prestatària del servei en cas de retard en el pagament de les nòmines.

En aquest sentit, el projecte de pressupost per al 2022 inclou un increment de 2,17 milions d’euros (+33,8%) de la partida del contracte del servei d’atenció de trucades del 112, tenint en compte la previsió d’increment en el nombre de trucades o la integració de trucades de la Guàrdia Urbana de Barcelona o dels Bombers de Barcelona que es va materialitzar el gener de 2021.

El passat 26 de maig va finalitzar de forma anticipada el contracte del servei d’atenció de trucades del 112 que prestava Grupo Norte per diversos incompliments contractuals. Per tal de garantir la continuïtat del servei, es va formalitzar immediatament un contracte provisional a l’espera de l’aprovació del nou concurs que s’ha autoritzat aquest dimarts.