• El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori ha inaugurat avui ‘Catalonia Green & Digital’, la proposta del Govern de Catalunya a l’edició 2021 de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC)
  • Puigneró assegura que la Catalunya del futur “ha de ser una nació digital apoderada amb un territori connectat i descarbonitzat preparada per afrontar els grans reptes globals” 
  • La Catalunya recreada a l’estand del Govern a l’SCEWC permet descobrir i experimentar solucions tecnològiques innovadores per assolir aquests objectius 
El vicepresident Puigneró durant l'acte inaugural de l'Smart City Expo World Congress

Catalonia Green & Digital és un avançament del que ha de ser la Catalunya del futur: una nació digital apoderada amb un territori connectat i descarbonitzat”. Així ha definit el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, la proposta del Govern de Catalunya a l’edició 2021 de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC), que té lloc des d’avui i fins al 18 de novembre a Fira de Barcelona Gran Via. “És a dir, una Catalunya preparada per donar resposta als grans reptes globals presents i futurs que són l’emergència climàtica i la digitalització”, ha afegit.

En aquest sentit, el vicepresident del Govern ha assegurat que “ens cal un gran pacte per a la Catalunya connectada i descarbonitzada que des del Govern ens hem conjurat a assolir.” El Govern, ha recordat Puigneró, “ha estat desplegant fibra òptica a tots els punts del país en el marc d’un gran pacte amb el món local. I ara, entre tots, operadors, empreses i municipis, hem de fer-la arribar a totes les llars”. De la mateixa manera, ha afegit, “ens cal un compromís compartit entre els ajuntaments, les empreses i òbviament el Govern, en la descarbonització de la mobilitat d’aquest país”.

En el seu parlament, Puigneró també s’ha felicitat pel “retorn de l’SCESWC al seu hàbitat natural a la Fira de Barcelona després de l’aturada pandèmica”, i ha volgut destacar l’aposta del Govern català per aquests congrés des de la seva primera edició, ara fa deu anys. Un encert que ha fet que “Catalunya sigui coneguda i reconeguda també per ser la seu de l’esdeveniment més important del sector de les ciutats intel·ligents”, a més de contribuir al posicionament del país com a hub digital de referència internacional.

El vicepresident ha fet aquestes declaracions durant l’acte inaugural de l’estand de la Generalitat a l’SCEWC, que recrea, en més de 550m2 d’espai expositiu, una Catalunya diversa i inclusiva, rural i urbana, marítima i de muntanya, innovadora, emprenedora i apoderada. Una ‘Catalonia Green & Digital’ amb infraestructures de progrés que afavoreixen el repoblament i eviten la desigualtat urbana; amb una mobilitat col·lectiva, compartida, connectada i eficient; amb una economia digital i digitalitzada basada en el talent, la innovació, l’emprenedoria i la circularitat; i, sobretot, amb una ciutadania apoderada com a motor.

Al llarg dels tres dies de congrés i a partir de 15 demostracions, els visitants de l’estand hi podran descobrir diferents modalitats de mobilitat sostenible, digitalitzada i compartida, punts de recàrrega ultraràpida per a vehicles elèctrics o el taxi aeri del futur que s’enlaira des d’un aeroport vertical (vertiport). També podran participar en una sessió de coworking virtual immersiva; practicar el residu zero en una botiga a l’engròs; deixar-se acompanyar per un navegador per a persones vulnerables o conèixer un robot assistencial i un altre de desinfecció d’espais.

Un dron que facilita la tasca dels bombers en un incendi; un dispositiu basat en IA per a emergències marítimes; un sistema intel·ligent per al control de ramaderia extensiva; un fanal solar intel·ligent que alerta dels nivells de contaminació o un tòtem intel·ligent de megafonia que comunica la ciutadania amb el seu entorn són altres solucions que podrà descobrir el visitant. I fins i tot, comprovar com una solució que combina robòtica i IoT permet obtenir mostres i mesures al clavegueram aplicables a models epidemiològics.

La ‘Catalonia Green & Digital’ també inclou un Parc Empresarial on 9 empreses més exposen diferents solucions basades en tecnologies com la IA i el big data per incidir en àmbits clau com la mobilitat, la salut, la sostenibilitat i la seguretat.

Abans d’inaugurar l’estand i visitar les empreses, centres i entitats catalanes que hi prenen part, el vicepresident Puigneró ha participat en la cerimònia inaugural del congrés, que s’ha desenvolupat sota el lema d’aquesta edició: ‘We are the cities we make’ (Som les ciutats que fem).

2  

Imatges

El vicepresident Puigneró durant la inauguració de l'SCEWC

El vicepresident Puigneró durant la inauguració de l'SCEWC 2443

Catalonia Green & Digital, la proposta del Govern a l'SCEWC

Catalonia Green & Digital, la proposta del Govern a l'SCEWC 4064