Empresa i Treball

EMT

El Departament d'Empresa i Treball destina 1,5 milions d'euros a dos projectes empresarials d'innovació

Els fons s'han concedit a través d'AVANÇSA i serviran per accelerar dos projectes en fase de creixement, en col·laboració amb altres agents privats

query_builder   17 novembre 2021 12:30

event_note Nota de premsa

El Departament d'Empresa i Treball destina 1,5 milions d'euros a dos projectes empresarials d'innovació

Els fons s'han concedit a través d'AVANÇSA i serviran per accelerar dos projectes en fase de creixement, en col·laboració amb altres agents privats

El Departament d’Empresa i Treball, a través d’AVANÇSA (Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya), ha formalitzat dues operacions per un import d’1,5 milions d’euros per impulsar projectes en fase de creixement dins les seves línies INNOVA. Els projectes corresponen a les empreses QUSIDE TECHNOLOGIES, S.L i THE SOCIAL COIN, SL, responsable del projecte CITIBEATS.

Les línies Innova són una eina de col·laboració publico-privada, que es vehicula per mitjà de préstecs participatius o entrades en el capital de les empreses. Té com a objectiu potenciar projectes d’alt valor afegit, amb visió global i elevades perspectives de creixement, en base al desenvolupament d’una innovació de ruptura que els permeti competir internacionalment.

Aquests projectes es troben dins la línia Innova Creixement, destinada a donar suport a la iniciativa Catalonia Exponential, que contempla actuacions per impulsar la transformació del model de negoci de les empreses catalanes dels sectors relacionats amb el Blockchain, Intel·ligència Artificial, Machine Learning, Internet de les coses (IoT), 5G i salut. Aquesta operació va precedida de les realitzades amb Validated ID, Nexiona Connectocrats, Psico Smart Apps  (PSIOUS) i Agroptima.

Un dels projectes correspon a l’empresa de tecnologia quàntica QUSIDE TECHNOLOGIES, S.L,  dedicada al desenvolupament de solucions de hardware per resoldre limitacions computacionals i millorar l’encriptació en l’àrea de ciberseguretat i privacitat. Procedeix de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i es va constituir l’any 2018. Actualment compta amb un equip integrat per 24 persones. 

En aquest moment, la companyia està consolidant la seva posició al seu sector amb projectes i acords a nivell nacional i europeu. Amb la col·laboració d’AVANÇSA, QUSIDE té previst llançar al mercat nous productes de generació de nombres aleatoris mitjançant processos quàntics -més compactes i amb prestacions més avançades-, per a ciberseguretat i supercomputació.

L’altre projecte correspon a l’empresa tecnològica THE SOCIAL COIN, SL, coneguda pel projecte CITIBEATS, que amb un enfocament ètic i social es dedica a desenvolupar solucions d'Intel·ligència Artificial per detectar canvis a la societat abans que qualsevol altre mètode d'enquesta tradicional o els mitjans de comunicació. Citibeats ofereix als seus clients solucions que proporcionen una anàlisi inclusiva i representativa de la realitat, reduint el biaix de gènere i calibrant els resultats de la investigació.

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia