Protecció Civil

Visita al Centre Humanitari de la Creu Roja

Una representació de Protecció Civil de la Generalitat visita el Centre Humanitari de la Creu Roja a l'Anoia

query_builder   18 novembre 2021 13:15

event_note Nota de premsa

Una representació de Protecció Civil de la Generalitat visita el Centre Humanitari de la Creu Roja a l'Anoia

Visita al Centre Humanitari de la Creu Roja

Una representació de la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha visitat aquest matí el Centre Humanitari que la Creu Roja té al municipi de Sant Martí de Tous (Anoia) per conèixer les instal·lacions del centre i el dispositiu de què disposa l’entitat.

La visita ha estat encapçalada per la directora general de Protecció Civil, Mercè Salvat; la subdirectora general de Coordinació i Gestió d’Emergències, Imma Solé; el subdirector general de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado; i la cap del Servei de Logística i Operativa Territorial, Rosa Mata.

Durant la visita els ha acompanyat el coordinador de la Creu Roja a Catalunya, Enric Morist, juntament amb altres responsables d'emergències de l'organització humanitària.

La trobada ha servit, també, per revisar els acords i la coordinació en  emergències de la Creu Roja com a cos intervinent i integrat al sistema de Protecció Civil de Catalunya

El Centre Humanitari de la Creu Roja és un gran espai obert de 2.274 m2 on s’hi combinen les funcions de logística humanitària (nacional i internacional); emmagatzematge i distribució de productes i ajuts bàsics per a la població vulnerable; i logística d’emergències.

Al centre també hi ha un espai per a la capacitació i formació dels equips de resposta en emergència, que són les unitats especialitzades per assistir a les persones vulnerables en situacions d’emergència greu com poden ser incendis, inundacions o nevades, entre altres.

El Departament d’Interior i la Creu Roja disposen d’un conveni de col·laboració en matèria d’emergències i protecció civil. A Catalunya, la Creu Roja s’integra en el Grup Logístic dels plans de protecció civil liderat per la Direcció General de Protecció Civil. Aquest grup té com a missió l’atenció a la població afectada i la mobilització dels recursos extraordinaris que puguin ser necessaris per donar l’emergència. Així, el Centre de Coordinació d’Emergències (CECAT) de Protecció Civil activa la Creu Roja quan cal l’habilitació d’un centre d’acollida, la distribució de productes bàsics, l’avituallament dels espais vinculats a l’emergència o altres similars.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia