President

El president, amb la directora general de la UNESCO

El president Aragonès destaca la "relació i la complicitat de Catalunya amb la UNESCO"

query_builder   19 novembre 2021 15:05

event_note Nota de premsa

El president Aragonès destaca la "relació i la complicitat de Catalunya amb la UNESCO"

  • El cap de l’Executiu ha signat a París un acord de cooperació amb la directora general de la UNESCO, Audrey Azoulay, per al període 2021-2025
El president, amb la directora general de la UNESCO. Autor: Jordi Bedmar{"name":"2021/11/19/15/01/10a80c3f-b5e8-41af-8cf1-7c4e5189cb96.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":"297"}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha destacat “la complicitat i la relació de Catalunya amb la UNESCO”, després de signar un acord de cooperació (Memorandum of Understanding, MoU) amb la directora general d’aquest organisme, Audrey Azoulay. Per mitjà d’aquest acord, que correspon al període 2021-2025, “ens comprometem a potenciar la difusió de la tasca de la UNESCO al nostre país” i des d’aquest organisme es “facilitarà la participació de les institucions catalanes en les trobades, projectes i programes internacionals d’interès mutu liderats per la UNESCO”, ha explicat el president en declaracions als mitjans.

El cap de l’Executiu ha posat com a exemple d’aquesta col·laboració la celebració a Catalunya de la tercera Conferència Mundial per a l’Educació Superior de la UNESCO, que tindrà lloc a Barcelona el mes de maig de l’any vinent. Aquesta serà la primera vegada que aquesta conferència es farà fora de París. Pere Aragonès ha anunciat que el pròxim 29 de novembre es presentarà al paranimf de la Universitat de Barcelona “aquest projecte que situarà Barcelona i Catalunya al centre del mapa de la discussió mundial sobre el futur de l’educació superior de la mà de l’UNESCO, de Nacions Unides”.

El MoU signat avui és el quart que subscriu la Generalitat amb la UNESCO i té com a precedent el de 2013. El president ha recordat que la relació de Catalunya amb la UNESCO “ve de lluny” i ha posat de relleu la implicació de la Generalitat i d’aquest organisme internacional “en la protecció el patrimoni cultural, artístic, natural i immaterial de molts espais de Catalunya i activitats de la cultura catalana, amb figures com el patrimoni de la humanitat o les reserves de la biosfera, amb espais declarats i activitats reconegudes i protegides”.

El cap del Govern, que ha viatjat a París acompanyat de la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha explicat que la seva agenda a la capital francesa també ha inclòs la visita al projecte del Pont Seiber, de l’estudi RCR Arquitectes, d’Olot, als quals ha agraït “que portin la cultura, l’art, el talent de Catalunya arreu i especialment a París, que és una ciutat de referència”.

Pere Aragonès també s'ha reunit avui amb el delegat ministerial de Salut Mental i Psiquiatria, Frank Bellivier, designat pel govern francès per pilotar els programes referents a la salut mental post Covid, i amb qui ha abordat “les estratègies que estan desenvolupant en l’àmbit de la salut mental”. En aquest sentit, ha recordat que properament hi haurà un ple monogràfic al Parlament de Catalunya sobre salut mental i que des del Govern s’està treballant en el Pacte Nacional per la salut mental. “Hem de fer un esforç per reforçar els serveis de salut mental i posar-los al centre”, ha dit, i ha subratllat “l’excel·lent oportunitat de tenir referents per reforçar el sistema públic de salut mental a Catalunya davant d’una pandèmia que ha provocat aquesta emergència emocional”.

Aquesta tarda, el president Aragonès es reunirà amb Christophe Leribault, president del Musée d’Orsay, centre que a partir de l’abril de l’any vinent acollirà una exposició sobre Antoni Gaudí, que ahir es va inaugurar al MNAC. Aquesta mostra “significarà l’inici de la presència, durant tot l’any 2022, de la cultura catalana a París amb tota la intensitat, a un dels espais de referència museístics no només de París i França sinó d’Europa”, ha reblat.

Pressupostos

A preguntes dels periodistes sobre l’estat de les negociacions dels pressupostos, el president ha declarat que “s’hi està treballant” i ha assegurat que “tenim unes hores al davant i les aprofitarem”. El cap de l’executiu ha posat l’accent en l’oportunitat que representen per al país aquests comptes per al 2022. I ha explicat que l’acord “el volem fer amb la majoria de la investidura, però estenem la mà a aquelles forces que tenen voluntat transformadora”.   

 

6  

Imatges

El president i la consellera, davant la UNESCO

El president i la consellera, davant la UNESCO 952

Reunió amb la directora general de la UNESCO

Reunió amb la directora general de la UNESCO 445

Signatura del MoU

Signatura del MoU 368

Signatura del MoU

Signatura del MoU 297

El president amb la directora general de la UNESCO

El president amb la directora general de la UNESCO 296

Atenció als mitjans

Atenció als mitjans 422

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia