Igualtat i Feminismes

Visita a Manresa

Consellera Verge: "Obrirem un nou Punt de Trobada per enfortir la xarxa de serveis de prevenció i atenció a les violències masclistes a la Catalunya Central"

query_builder   19 novembre 2021 18:30

event_note Nota de premsa

Consellera Verge: "Obrirem un nou Punt de Trobada per enfortir la xarxa de serveis de prevenció i atenció a les violències masclistes a la Catalunya Central"

  • En el marc de la visita a Manresa, la consellera ha anunciat l’obertura d’un nou Punt de Trobada a la Catalunya Central i l’ampliació de l’equip del Servei d’Intervenció Especialitzada de Manresa i la Catalunya Central
  • Verge ha compartit les polítiques feministes de la Conselleria amb l’Ajuntament de Manresa i amb diferents serveis com el SIAD, el SAI i el SIE, on ha recollit les seves necessitats i propostes
Visita a Manresa
La consellera Verge s'ha reunit amb el Consell Municipal de la Dona de Manresa

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha visitat avui Manresa, on ha anunciat algunes millores en la Xarxa d'atenció i recuperació integral a les dones que pateixen violència masclista de la Catalunya Central. “Garantir una xarxa forta de serveis preventius i d’atenció a les  violències masclistes és una prioritat de la conselleria. Hem dit, i repetim, que l’equitat territorial és imprescindible per avançar vers un país feminista. Per això avui anunciem la creació d’un nou Punt de Trobada a les comarques de la Catalunya Central i l’ampliació de l’equip del SIE”, ha anunciat Verge. 

Verge ha visitat i s’ha reunit amb els equips dels serveis del SIAD, SAI i SIE, amb qui ha compartit les polítiques feministes que s’impulsen des de la conselleria. Les trobades han permès recollir les necessitats i propostes de cada servei per part de la consellera i les secretàries generals tant de Feminismes, Montserrat Pineda Lorenzo, com d’igualtat, Mireia Mata Solsona, que han acompanyat Verge durant tota la jornada.

Obertura d’un Punt de trobada a la Catalunya Central i ampliació del SIE

Les comarques de la Catalunya Central compten amb un Servei Tècnic de Punt de Trobada a Manresa, que gestiona un volum elevat d’atencions. Davant la necessitat detectada, des de la conselleria d’Igualtat i Feminismes s’obrirà un nou Punt de Trobada a la Catalunya Central, que permetrà descongestionar el servei actual i oferir una millor atenció a tota la Demarcació. S’analitzarà conjuntament amb els ens locals i els consells comarcals la millor opció per ubicar aquest servei.

A més, s’ampliarà i millorarà l’equip del Servei d’intervenció Especialitzada de Manresa i la Catalunya Central, amb la incorporació d’una nova figura professional. Es treballarà amb l’equip del servei i amb els consells comarcals quina és la millor opció de perfil professional per complementar l’atenció que ja ofereixen a totes les comarques de la Catalunya Central. Aquest SIE dona servei a les comarques del Bages, Solsonès, Berguedà, Osona i Moianès.

 

25 anys del SIAD de Manresa i 7 mesos de la Unitat de Trànsit de la Catalunya Central

La consellera ha visitat el Servei d'Informació i Atenció a les Dones Montserrat Roig de Manresa, que enguany fa 25 anys. L'aniversari es va celebrar el passat setembre amb un acte organitzat per la regidoria de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Manresa, en què es va valorar el treball realitzat de prevenció, sensibilització i detecció de les violències masclistes durant tots aquests anys. Verge ha remarcat que “celebrem els 25 anys del SIAD de Manresa i no és casualitat. El compromís del consistori, amb una regidoria de Feminismes i LGTBI  en contacte estret amb els serveis d’atenció a les violències masclistes i amb les entitats feministes i LGTBI del municipi, es tradueix en una política municipal que avança decidida en la defensa dels drets de totes les persones”.

Verge també ha destacat la Unitat de Trànsit de la Catalunya Central, inaugurada el 28 de juny coincidint amb la diada de l’Orgull LGTBI+. El servei esperava atendre unes 40 persones al llarg de l'any, però ja en porta 44 en només 7 mesos. “Aquestes dades posen de relleu la importància de disposar d’un servei d’aquestes característiques, que permet acompanyar a persones trans* des d’una perspectiva global, tant física com emocional”, ha remarcat Verge.

La consellera ha ressaltat la creació del punt d’atenció laboral per persones LGTBI+, impulsat pel Servei d’Atenció Integral LGTBI+ de Manresa i el Centre d’Iniciatives per a l’Ocupació de Manresa. El servei treballa coordinadament per sumar esforços i oferir una millor atenció en els processos de recerca de feina i d’inserció laboral al mercat de treball, per aquelles persones LGTBI+ que ho puguin necessitar. Si trobar feina actualment és una cursa d’obstacles, per les persones LGTBI+ i especialment per les persones trans* és encara més complicat, perquè són un dels col·lectius més discriminats de manera voluntària o involuntària per les empreses.

 

Una jornada intensa de treball per avançar vers la transformació feminista arreu del país

A més de les visites als serveis, Verge ha realitzat una visita institucional a l’Ajuntament de Manresa, on ha assistit a la lectura del manifest commemoratiu del dia internacional dels drets dels infants, acte emmarcat en la celebració de l’onzena setmana dels drets dels infants a la ciutat. La jornada ha finalitzat amb una trobada amb el consell municipal de la dona de Manresa, en què ha presentat les polítiques i mesures feministes de la conselleria per la Catalunya Central i ha compartit amb les participants propostes i necessitats de la Demarcació.

La visita d’avui s’emmarca en les trobades institucionals que, tant la consellera com altres representants de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes, estan realitzant a diferents punts del territori català. L’objectiu és conèixer de ben a prop la situació, necessitats i propostes de les diverses comarques del país, per tal que totes les administracions treballin coordinades per avançar envers una Catalunya feminista i igualitària garant dels drets de totes les persones.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia