Direcció General de Comunicació

Pallars

Consellera Vilagrà: "Entre totes i tots, mantindrem el país i els seus territoris ben vius"

query_builder   19 novembre 2021 20:23

event_note Nota de premsa

Consellera Vilagrà: "Entre totes i tots, mantindrem el país i els seus territoris ben vius"

  • La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, finalitza aquest divendres la visita territorial de dos dies al Pirineu 
  • Durant la visita, la consellera ha fet trobades amb diferents agents socials, econòmics i polítics de la zona
Pallars
En el marc de la visita territorial al Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça aquest dijous i divendres, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, s’ha reunit aquest divendres amb diferents agents socials, econòmics i polítics de la zona. 
 
De bon matí, la consellera Vilagrà ha visitat l’Ajuntament de La Pobla De Segur on s’ha reunit amb l'alcalde, Marc Baró, per conèixer la realitat del municipi de primera mà. A la Pobla, la consellera ha recordat que molts dels membres d’aquest Govern “provenim del món local” i ha destacat que li preocupa especialment “tot allò que té a veure amb l’àmbit local” i ha reiterat el comprimís del Govern amb el món local. Durant la visita la consellera també ha pogut visitar l’Espai Raier.
 
Al llarg del dia, la consellera Vilagrà també s’ha reunit amb les alcaldies del Pallars Sobirà (a Tírvia) i del Pallars Jussà (a Tremp). Per a la consellera de la Presidència és important que “el Govern de Catalunya vingui cap al territori per conèixer de primera mà la realitat territorial”, perquè els actors polítics i socials expliquin “tot allò que els hi preocupa i ocupa”. A les dues trobades també ha destacat la necessitat d’una relació “de confiança, de reconeixement mutu, d’acompanyament i de servei entre el Govern i els ens locals”. La titular de Presidència ha emfatitzat que la clau són “consensos, aliances i codecisions”.
 
A més d’escoltar el territori “d’una alta complexitat”, segons la Vilagrà, la consellera també ha destacat que des del govern s’està “treballant intensament en temes com el PUOSC, el Consell de Governs Locals, l'Agenda Rural i el Fons de Cooperació Local”. i ha ressaltat que ho vol fer “en cooperació amb el territori”. En aquest sentit, la consellera ha remarcat que des del Govern entenen i valoren “la diversitat territorial” i que “no es pot tractar igual el que és diferent”. “L’equilibri i cohesió social i territorial és la clau”, ha insistit en les trobades amb les alcaldies. Pel que fa a la complexitat de l’orografia i la població del Pirineu, la consellera Vilagrà ha defensat que el Govern treballa “perquè tothom tingui uns serveis mínims garantits”.
 
Al migdia a Farrera, la consellera Vilagrà s’ha trobat amb agents socials i econòmics dels Pirineus. Al Centre d’Art i Natura de Farrera, la consellera ha destacat la necessitat de treballar “plegats i des de la cooperació per impulsar el territori. Entre totes i tots, mantindrem el país i els seus territoris ben vius”. La titular de la Presidència també ha reconegut l’impacte negatiu de la Covid-19 a molts sectors econòmics i socials als Pirineus i ha destacat que el Govern treballa “intensament per pal·liar aquests greus efectes”
A la tarda, la consellera Vilagrà ha finalitzat la visita territorial amb una trobada amb joves del Manifest de la Joventut Pirinenca. A la trobada, la consellera de la Presidència ha reivindicat que “un país que viu d’esquena a una part important abandonada del seu territori és un país insostenible” i ha destacat que el Govern vol “generar oportunitats també i especialment en aquests territoris, perquè tothom pugui escollir viure on vulgui”.

El dijous, la consellera de la Presidència ja es va reunir amb els consells comarcals del Pirineu i el Conselh Generau d'Aran i també amb les alcaldies de l'Alta Ribagorça on també va ressaltar la necessitat de “la cooperació i entesa mútua entre el Govern i el món local” per fer front als grans reptes d’aquesta legislatura: “la transformació feminista, verda, social i democràtica del nostre país”.
 

4  

Imatges

La consellera Vilagrà de visita al Pirineu.

La consellera Vilagrà de visita al Pirineu. 329

La consellera Vilagrà de visita al Pirineu.

La consellera Vilagrà de visita al Pirineu. 139

La consellera Vilagrà de visita al Pirineu.

La consellera Vilagrà de visita al Pirineu. 151

La consellera Vilagrà de visita al Pirineu.

La consellera Vilagrà de visita al Pirineu. 184

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia