Servei Meteorològic de Catalunya

Temporal de llevant dur

query_builder   22 novembre 2021 15:01

event_note Nota de premsa

Temporal de llevant dur

  • Entre dilluns i dimarts les precipitacions seran generals; es podran acumular més de 100 mm de pluja al terç sud de Catalunya, i localment més de 200 mm
  • A més, bufarà vent fort i persistent de component est que alterarà notablement l’onatge, amb onades que superaran els 2.5 metres d’alçada

El Servei Meteorològic de Catalunya confirma que la depressió donarà lloc a un temporal que afectarà tot el territori amb pluja general, vent fort de component est i temporal marítim.

La predicció indica que les precipitacions s’iniciaran dilluns a la tarda pel sud del país, on es quedaran encallades fins dimarts al migdia o primera hora de la tarda. A partir de llavors s’aniran estenent a la resta del territori i es mouran de sud a nord, alhora que es faran generals. Les acumulacions més importants en tot l’episodi es preveuen al terç sud, on podran ser extremament abundants amb registres de més de 100 mm de precipitació, i fins i tot localment més de 200. A la meitat est i resta del litoral i prelitoral sovintejaran valors de més 50 mm. On menys precipitació s’espera és al Pirineu i Prepirineu Occidental. A més, la intensitat podrà ser puntualment forta o torrencial, les precipitacions podran anar acompanyades de tempesta i, de manera local, de fenòmens de temps violent.

La cota de neu estarà al voltant dels 1600 metres en general.

A banda, el vent de component est, que bufarà entre moderat i fort especialment al litoral, donarà lloc a un fort temporal marítim, amb onades que superaran els 2.5 metres d’alçada.

Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Perill per acumulació i intensitat de pluja, per vent i per onatge.

 Tot i això, la possible variació de la localització final de la depressió produiria canvis substancials en la situació meteorològica. Per aquest motiu caldrà seguir amb atenció les següents actualitzacions de la predicció.

Dimecres encara es preveuen precipitacions a qualsevol punt del país, que també es mouran de sud a nord, però no seran tant extenses ni abundants com les de dimarts. La cota de neu estarà al voltant dels 1400 metres, però al terç sud baixarà fins als 1000 i fins i tot localment fins als 600 en moments de xàfec a la zona del Port.

Els models meteorològics a mitjà termini indiquen una baixada de la temperatura de cara al cap de setmana, amb vent del nord fort que donaria lloc a nevades al Pirineu.

Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat

 

22 de novembre de 2021

 

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 175

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia