Ferrocarrils

FGC

Ferrocarrils instal·la 13 intervencions artístiques a les seves estacions per commemorar l'Any Europeu del Ferrocarril

query_builder   23 novembre 2021 10:36

event_note Nota de premsa

Ferrocarrils instal·la 13 intervencions artístiques a les seves estacions per commemorar l'Any Europeu del Ferrocarril

  • Els vinils decoratius s’inspiren en el concepte i la identitat visual del llibre dels 40 anys d’història d’FGC ‘Territoris humans, nodals i sostenibles’
FGC
Intervenció artística a l'estació d'Europa | Fira d'FGC.


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) commemora l’Any Europeu del Ferrocarril amb una campanya d’intervencions artístiques que s’han instal·lat a algunes de les seves estacions. Aquestes intervencions  estan inspirades en el llibre commemoratiu dels 40 anys d’història de Ferrocarrils ‘Territoris humans, nodals i sostenibles’ editat per Ricard Planas Camps, una novel·la visual en clau historicoartística que es vertebra com un viatge en tren des del futur-present i fins al passat de la història dels 40 anys de Ferrocarrils.

En base al concepte i a la identitat visual d’aquest llibre, Ferrocarrils ha decorat algunes de les seves estacions instal·lant vinils amb cites i imatges on destaquen quatre idees clau o, tal com se les descriu en el llibre, “4 nodes”: les persones, la tecnologia, la sostenibilitat i la globalització.

Tal com explica la presidenta de Ferrocarrils, Marta Subirà, aquests conceptes “són els quatre punts cardinals que ens mouen com a empresa: les persones com a centre de la nostra activitat, la lluita contra el canvi climàtic i la sostenibilitat, l’assumpció del repte de la digitalització de tota la companyia i, finalment, la globalització. Els quatre defineixen el nostre camí, guien la nostra estratègia i marquen les nostres prioritats”.

D’altra banda, el director de Planificació Estratègica de la companyia, Carles Casas, ha posat en valor aquestes intervencions artístiques en el marc de la commemoració de l’Any Europeu del Ferrocarril, per situar el ferrocarril “com el millor aliat per impulsar una mobilitat sostenible, per lluitar contra el canvi climàtic, per reduir la contaminació de les ciutats i per esdevenir un element fonamental per la competitivitat dels territoris”.

FGC


Aquesta campanya es pot veure a les estacions de Pl. Catalunya, Provença, Gràcia, Sarrià, Universitat Autònoma, Sabadell Nord, Terrassa Rambla, Plaça Espanya, Europa | Fira i Martorell Enllaç. També s’han instal·lat a l’estació de Balaguer de la línia Lleida – La Pobla, a la de Ribes Vila del Cremallera de Núria i a la de Monistrol Vila del Cremallera de Montserrat.

FGC i l’Any Europeu del Ferrocarril  

A la pàgina web de Ferrocarrils es poden consultar les diferents iniciatives que impulsa la companyia durant el 2021 en el marc de l’Any Europeu del Ferrocarril. Aquesta commemoració es concep com una oportunitat per a fomentar els beneficis del ferrocarril com a un mode de transport sostenible, innovador i segur.

Com a empresa de referència a Catalunya, Ferrocarrils organitza i participa en diferents actes, campanyes i activitats per posar el ferrocarril al centre de la mobilitat, restaurar la confiança dels usuaris i animar a més persones a pujar al tren.

Més informació a fgc.cat/any-europeu-ferrocarril/

2  

Imatges

Foto

Foto 103

Foto

Foto 105

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 352

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia