Direcció General de Comunicació

Dia de l'empresa

El Govern declara el 27 de juny Dia Nacional de l'Empresa

query_builder   23 novembre 2021 13:21

event_note Nota de premsa

El Govern declara el 27 de juny Dia Nacional de l'Empresa

  • L’objectiu és reivindicar la tasca de les empreses que aporten valor compartit mitjançant aspectes com la gestió del talent, el consum responsable o la sostenibilitat

El Govern ha acordat avui declarar el 27 de juny Dia Nacional de l’Empresa a Catalunya. Aquesta decisió, adoptada en el Consell Executiu a proposta del Departament d’Empresa i Treball, vol reivindicar el paper de les empreses que aporten valor compartit per respondre a les demandes de corresponsabilitat global i competitivitat empresarial, un concepte estratègic de futur que integra aspectes com la gestió del talent, el consum responsable o la sostenibilitat.

En consonància amb un dels eixos del Pla de Govern de la present legislatura —per a un país amb una economia basada en el coneixement, digital i emprenedora—, el Govern treballa per transformar el model productiu amb projectes empresarials sostenibles, que fomentin l’economia circular, la digitalització i que siguin inclusius des del punt de vista social, garantint sobretot la igualtat en el treball i el respecte als drets humans.

Així mateix, en l’actual context de recuperació econòmica, es considera especialment necessari i oportú reconèixer l’esforç de les empreses que treballen alineadament amb l’objectiu del Govern, i alhora conscienciar el conjunt de la societat sobre la importància de valorar projectes empresarials amb impacte beneficiós en l’àmbit econòmic, social i ambiental. I fer-ho a través d’un reconeixement explícit per part del Govern, que compti amb la participació i la difusió de referents del conjunt del país.

L’elecció de la data del 27 de juny respon a la voluntat de fer coincidir la celebració amb el Dia de les Microempreses i les Petites i Mitjanes Empreses (les MIPIMEs), acordat recentment per Nacions Unides i, d’aquesta manera, atorgar especial protagonisme a les petites i mitjanes empreses que representen la columna vertebral de l’economia catalana.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia