Acció Exterior i Unió Europea

La consellera Alsina, de viatge de treball a Londres.

Viatge de treball a Londres

Consellera Alsina, des de Londres: "Denunciarem al Consell d'Europa el cop del TS a la immersió lingüística"

La consellera d'Acció Exterior i Govern Obert és de viatge de treball a la capital britànica

query_builder   24 novembre 2021 12:17

event_note Nota de premsa

Viatge de treball a Londres

Consellera Alsina, des de Londres: "Denunciarem al Consell d'Europa el cop del TS a la immersió lingüística"

La consellera d'Acció Exterior i Govern Obert és de viatge de treball a la capital britànica

La consellera Victòria Alsina ha viatjat a Londres, on mantindrà diverses reunions amb representants polítics, econòmics i socials, i participarà en un debat a la Chatham House.

La consellera Alsina, de viatge de treball a Londres.

Aquest matí, la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert Victòria Alsina ha denunciat des de Londres “el cop del Tribunal Suprem al model d’immersió lingüística”, que ha qualificat de “molt greu”. Segons Alsina, la immersió “és un model d’amplíssim consens tant a nivell polític com social i una línia vermella que aquest Govern no està disposat que es creui”“Des del meu Departament denunciarem al Consell d’Europa aquesta vulneració de la Carta Europea de Llengües Minoritàries, que l’Estat espanyol en el seu moment va ratificar i que incompleix sistemàticament”, ha anunciat. 

La consellera Alsina és a Londres en un viatge de treball on mantindrà diverses reunions amb personalitats del món polític, econòmic, acadèmic i social i amb la comunitat catalana al Regne Unit, per reforçar àmbits prioritaris del Govern. “El Regne Unit, després del Brexit, continua sent un país aliat molt important per nosaltres”, ha dit la consellera. L’acompanyen el delegat del Govern al Regne Unit, Sergi Marcén; el secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras; i el director general de Prospectiva i d’Innovació en l’Acció Exterior, Joan Maria Piqué

Durant el matí, la consellera ha mantingut reunions amb diputats al Parlament britànic. A la tarda participarà en un col·loqui sobre moviments independentistes a Europa organitzat per la Chatham House, un dels think tanks més importants del món en l’àmbit dels afers internacionals. “Defensaré la importància del dret a l’autodeterminació com a solució al conflicte polític entre Catalunya i Espanya”, ha explicat la consellera Alsina, que ha considerat que pot ser un “diàleg interessant per posar de relleu que la Unió Europea no pot tenir un doble estàndard davant del cas escocès i el català”. “El que valgui per Escòcia ha de valdre per Catalunya”, ha afirmat.

Alsina debatrà amb el diputat escocès Alyn Smith, portaveu d’Afers Exteriors del Partit Nacional Escocès, exeurodiputat i expresident de l’Aliança Lliure Europea; i amb el professor de Dret Internacional i d’Estudis Constitucionals Internacionals de la Universitat de Cambridge, Marc Weller. Moderats pel professor d'Educació Política Britànica i Europea del King’s College de Londres, el Dr. Russell Foster, els ponents parlaran sobre el futur immediat del procés català i escocès i les repercussions que poden tenir en altres moviments independentistes a Europa.

L’agenda de la consellera a la capital britànica es completa amb la visita a la Delegació del Govern al Regne Unit i Irlanda, on es trobarà amb els directors de les oficines sectorials d’ACCIÓ, l’Institut Ramon Llull i l’Agència Catalana de Turisme, per coordinar actuacions conjuntes. “Aquesta és una delegació important, com s’ha demostrat amb la gran presència del Govern a la COP26 de Glasgow”, ha remarcat Alsina, que també es trobarà amb la comunitat catalana al Regne Unit.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia