Drets Socials

La consellera Cervera durant la reunió virtual

Drets Socials impulsarà l'Avantprojecte de llei de foment de l'associacionisme a principis d'any

Cervera destaca la capacitat del teixit associatiu català per "unir-se en moments complexos" i davant "qualsevol causa justa"

query_builder   25 novembre 2021 12:11

event_note Nota de premsa

Drets Socials impulsarà l'Avantprojecte de llei de foment de l'associacionisme a principis d'any

Cervera destaca la capacitat del teixit associatiu català per "unir-se en moments complexos" i davant "qualsevol causa justa"

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha participat avui en una reunió del Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya (CAVC), en la que ha explicat que el departament donarà l’impuls final a la tramitació de l’Avantprojecte de llei de foment de l’associacionisme, per fer-lo arribar al Parlament a principis de 2022. “Estic convençuda que ajudarà a donar un gran impuls a l’associacionisme i el voluntariat”, ha expressat.

La consellera intervé en la reunió virtual

La consellera ha afirmat que una de les línies prioritàries de Drets Socials, i de tot el Govern, és tenir cura i fomentar el teixit associatiu i el voluntariat, epicentre de la transformació social des de la societat civil organitzada. “D’entre totes les comunitats autònomes, som la que més tenim un teixit associatiu molt gran i ric, que té molta capacitat d’unir-se en moments complexos” com ha estat el de la pandèmia, així com històricament. “Quan es requereix que aquestes entitats i el teixit associatiu estiguin al capdavant de qualsevol causa justa, sempre hi son”, ha alabat.

El Govern té la determinació de fer tot allò necessari per “enfortir i potenciar les entitats i el voluntariat”, es farà la pròrroga del Pla nacional per al foment de l’associacionisme i el voluntariat. A més, també està previst aprovar el Catàleg de Competències Clau de l’Acció Voluntària, i transformar el Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat en clau de competències, una reivindicació del món del voluntariat que suposarà “un gran avenç”, ha considerat Cervera. La directora d’Acció Cívica i Comunitària, Cesca Domènech, ha afegir que l’objectiu d’aquest catàleg i pla “és reconèixer l’aportació que fan els voluntaris, i poder certificar i catalogar les seves competències”.

La directora general d’Acció Cívica i Comunitària ha destacat que la futura llei de foment de l’associacionisme és fruit del consens dins el Consell i amb les entitats, i la voluntat és, paral·lelament a la tramitació de la llei, seguir treballant conjuntament.

El Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat és un espai de participació entre el Govern, les entitats, món local i les organitzacions sindicals, que està constituït com a òrgan consultiu i d’assessorament del Govern en matèria associativa i de voluntariat.

Alguns dels assistents a la reunió virtual
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia