Drets Socials

Mapa del Pirineu amb les diferents àrees.

Les comarques de l'Alt Pirineu i Aran necessitaran 1.000 habitatges en els propers 20 anys per destinar-los a polítiques socials

query_builder   29 novembre 2021 13:24

event_note Nota de premsa

Les comarques de l'Alt Pirineu i Aran necessitaran 1.000 habitatges en els propers 20 anys per destinar-los a polítiques socials

  • Drets Socials està duent a terme unes Jornades territorialitzades per explicar el Pla Territorial Sectorial  de l’Habitatge (PTSH), que és l’instrument de planificació que marcarà les línies de futur en habitatge fins al 2042

La Secretaria d’Habitatge i Inclusió Social, del Departament de Drets Socials, ha organitzat  unes Jornades territorialitzades, adreçades als municipis que formen part de les àrees de demanda forta i acreditada.  Aquestes Jornades  volen incidir en els aspectes més concrets i específics de cada territori per tal que el PTSH pugui atendre la diversitat. 

Per a la consecució dels seus objectius, el PTSH  divideix el territori de Catalunya en  àrees que configuren els àmbits d’actuació i que són: les àrees de demanda residencial forta i acreditada, les àrees preferents, les àrees no preferents i les àrees rurals.

L’àrea de demanda residencial forta i acreditada està formada per 163 municipis que suposen el 82,7% de la població de Catalunya, i que  són els que tenen l’obligació de complir amb l’objectiu de la solidaritat urbana, que vol dir que hauran de disposar d’un 15% mínim d’habitatges destinats a polítiques socials. La definició d’aquests municipis i la seva divisió en dos subtipus d’àrees de demanda residencial forta i acreditada s’ha realitzat atenent a la seva rellevància territorial i pes demogràfic.

5 municipis formen part de les àrees de demanda forta i acreditada, on viu el 44% del total de la població de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran

A les comarques de l’Alt Pirineu i Aran hi ha 5 municipis que formen part de les àrees de demanda forta i acreditada, on viu el 44% de la població: la Seu d’Urgell, Puigcerdà, Tremp el Pont de Suert i Sort.

Aquests municipis resten subjectes a l’objectiu d’incrementar el seu parc de lloguer social fins assolir com a mínim el 8% del total del parc d’habitatges principals del municipi al final del termini de vint anys (30 de juny de 2042).

 

Percentatge i nombre total d’habitatges principals destinats a polítiques socials per al compliment de l’objectiu de solidaritat urbana en els municipis de demanda forta i acreditada de l’ àmbit de l’Alt Pirineu i Aran

Percentatge i nombre total d'habitatges principals destinats a polítiques socials per al compliment de l'objectiu de solidaritat urbana en els municipis de demanda forta i acreditada de l' àmbit de l'Alt Pirineu i Aran.

Objectius pel compliment del mandat de solidaritat urbana a nivell municipal en l’àmbit de l’Alt Pirineu i Aran

Objectius pel compliment del mandat de solidaritat urbana a nivell municipal en l'àmbit de l'Alt Pirineu i Aran

Les àrees rurals aglutinen el 45% de la població de les comarques de l'Alt Pirineu i l'Aran

Vielha e Mijharan és l’únic municipi considerat àrea preferent, on viu el 8% de la població, i ha d’assolir que el parc de lloguer social sigui del 2’8% i a més,  haurà de promoure quinquennalment nous habitatges amb protecció oficial de compravenda, de tinences intermèdies o de lloguer social a raó de 7 habitatges per cada 1.000 habitants.

La Pobla de Segur (amb un 4% de la població)  forma part de l’àrea no preferent, on viu el 18% de la població i ha d’assolir que el parc de lloguer social sigui del 2’4%.

La resta de municipis, 114, formen part de les àrees rurals on viu el 45 % del total de la població de l’àmbit de l’Alt Pirineu i Aran. Aquests municipis han de complir amb  l’objectiu d’incrementar el seu parc de lloguer social fins assolir com a mínim l'1% del total del parc d’habitatges principals del municipi i seran objecte d’un dels plans específics que contempla el Pla Territorial Sectorial d’Habitatge a desenvolupar, el pla específic de les àrees rurals.

Mapa del Pirineu amb les diferents àrees.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia