Servei Meteorològic de Catalunya

Medalla de l'ACAM a l'SMC pel seu centenari

El Servei Meteorològic de Catalunya rep la medalla honorífica de l'Associació Catalana de Meteorologia amb motiu del seu centenari

query_builder   27 novembre 2021 14:24

event_note Nota de premsa

El Servei Meteorològic de Catalunya rep la medalla honorífica de l'Associació Catalana de Meteorologia amb motiu del seu centenari

L’Associació Catalana de Meteorologia (ACAM), és una associació sense ànim de lucre dedicada a donar suport i promoure activitats de divulgació i aprofundiment en la meteorologia i climatologia, amb especial interès a Catalunya i l'àmbit dels Països Catalans, així com en general, a la Mediterrània.

Cada any des de 1995, l’ACAM organitza les Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè, les quals enguany arriben a la seva XXVII edició en format híbrid virtual i presencial. A més, com cada any senar des de 2007, s’atorga el Premi Internacional de Meteorologia Eduard Fontserè, que compta amb el patrocini del Servei Meteorològic de Catalunya. Aquest guardó biennal té per objectiu promoure la recerca i el coneixement de la meteorologia i la climatologia de la Mediterrània. Reconeix, entre tots els treballs presentats al premi, aquell article publicat durant els dos anys anteriors en revistes d’investigació de l’àmbit de les ciències atmosfèriques indexades en el SCI (Science Citation Index, Thomson Reuters) o SCOPUS, el qual signifiqui una aportació rellevant en el coneixement de la meteorologia i la climatologia de la Mediterrània.

Enguany, i per segona vegada, aquesta entitat fa el lliurament de la seva medalla honorífica,  la qual està destinada a destacar la trajectòria professional i acadèmica de meteoròlegs o institucions científiques relacionades amb les ciències de l’aire i de la Terra de l’àmbit dels Països Catalans. Aquesta medalla s’hauria d’haver lliurat durant l’edició de les jornades de l’any passat, però l’acte es va cancel·lar a causa de la pandèmia de la Covid.

El director del Servei Meteorològic de Catalunya, Eliseu Vilaclara, ha rebut de mans del president de l’ACAM, Jordi Mazón, la medalla de l’ACAM amb motiu del centenari que se celebra enguany. Conjuntament amb l’SMC, també s’ha reconegut amb una altra medalla honorífica la trajectòria professional i acadèmica del Dr. Jeroni Lorente i Castelló, professor titular i catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona.

 

ACAM lliurant la medalla a l'SMC

Finalment, a la cloenda de l’acte el director de l’SMC ha rememorat algunes de les seves vivències personals de l’època de la recuperació de la institució el 1996.

 

27 de novembre de 2021

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia