Drets Socials

La consellera en una fotografia grupal amb representants d'Allem

Drets Socials destinarà 7,5 milions d'euros per obres de millora de l'accessibilitat en edificis i habitatges privats a través dels Fons Europeus

query_builder   26 novembre 2021 14:12

event_note Nota de premsa

Drets Socials destinarà 7,5 milions d'euros per obres de millora de l'accessibilitat en edificis i habitatges privats a través dels Fons Europeus

  • Cervera destaca la necessitat de garantir l’accessibilitat per promoure l’autonomia i combatre l’aïllament, en una visita a la Federació Allem
  • Els ajuts es destinaran a comunitats de veïns o particulars que facin obres per instal·lar ascensors, rampes o adequar el bany, per exemple
  • Tindran un apartat específic per al món rural contra el despoblament: “Volem que tothom pugui viure on vulgui, com vulgui i el temps que vulgui”
La consellera amb representants d'Allem

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha anunciat aquest divendres que el departament que lidera farà una convocatòria de 7,5 milions d’euros per a “suprimir barreres arquitectòniques en edificis i millorar la mobilitat dintre les cases”. Ho ha explicat en atenció als mitjans durant una visita a la Federació Allem, una agrupació d’entitats socials dedicades a la prestació de serveis de suport per a les persones amb discapacitat de les comarques de Lleida.

Es tracta d’ajuts a les obres de millora de l’accessibilitat en edificis i habitatges privats, amb una partida procedent dels Fons Europeus. Aniran destinats a comunitats de veïns i habitatges particulars, i serviran per fer obres com la instal·lació d’ascensors, elevadors, escales mecàniques i construcció de rampes, així com canvis de banyeres per dutxes, o qualsevol reforma que garanteixi l’accés a l’edifici i l’accés i ús dels diferents espais de l’habitatge.

Els ajuts a particulars tindran un apartat específic per a poblacions rurals en les quals resideixin persones grans amb discapacitat o dependència: “El que volem és que tothom pugui viure on vulgui, com vulgui i el temps que vulgui. Tenim un territori molt despoblat i el que volem és fixar la gent al territori”, ha afirmat.

A més d’aquesta línia, la consellera ha recordat que a principis de 2022 s’obrirà una nova convocatòria de 2 milions d’euros pel Programa de mobilització de l’habitatge a l’entorn rural, que es basa en la rehabilitació d’habitatges per a acollir famílies i facilitar la lluita contra el despoblament.

La consellera mostrant el certificat COVID en l'accés a un establiment

La titular de Drets Socials ha observat que els Fons Europeus son una finestra d’oportunitat per garantir drets com de l’accessibilitat en els habitatges d’ús privat. “Una bona accessibilitat en els edificis privats relliga amb els drets de totes les persones a una vida digna i fomenta la convivència, la solidaritat i la inclusió”, i permet garantir que qualsevol persona pugui dur a terme una vida autònoma, saludable, evitant la solitud i l’aïllament.

Ha expressat la voluntat de Drets Socials d’avançar cap a un nou model d’atenció a l’autonomia personal, amb l’objectiu de que totes les persones puguin “desenvolupar el seu projecte vital amb igualtat d’oportunitats en el seu entorn”, tenint en compte també les especificitats i diferents realitats territorials.

El Departament de Drets Socials destinarà 700 milions d’euros a polítiques d’habitatge en els Pressupostos de 2022. Cervera ha assenyalat que 540 aniran a la rehabilitació d’habitatges, edificis i de barris, i 160 milions d’euros per a la construcció d’habitatge dedicat al lloguer social en sòl públic: “Voldria fer una crida als ajuntaments perquè posin a disposició sòl públic per a la construcció d’habitatge social”, que és important per l’àrea metropolitana de Barcelona, on hi ha un gran volum de població, però especialment per la resta del territori català. “Tenim un territori molt despoblat, amb població molt envellida, i per tant volem incidir en el despoblament” a través de la construcció d’aquests habitatges.

La consellera s’ha reunit amb una representació de la federació encapçalada pel president d’Allem, Joan Saura, i ha estat acompanyada del director de Drets Socials a Lleida, Joan Segura, i el director general de Serveis Socials, Josep M. Forné. En el decurs de la jornada, Cervera s’ha reunit també amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyada del delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé, així com amb el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, i altres representants de l’ens.

La consellera reunida amb la Diputació de Lleida
La consellera amb el Consell Comarcal del Segrià
Reunió amb representants d'Allem

3  

Imatges

Foto de grup amb Allem

Foto de grup amb Allem 310

Reunió amb Allem

Reunió amb Allem 306

La consellera mostrant certificat COVID en un accés

La consellera mostrant certificat COVID en un accés 334

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia