Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Miniatura foto vaques llet

El Departament d'Acció Climàtica assoleix un acord estratègic per a avançar en l'equilibri de la cadena de valor de la llet

query_builder   26 novembre 2021 14:20

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Climàtica assoleix un acord estratègic per a avançar en l'equilibri de la cadena de valor de la llet

Foto web vaques llet

La Secretaria d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i representants del sector lacti en el Codi de Bones Practiques Comercials al llarg de la cadena alimentària de Catalunya (CBPC) es van reunir el passat dimecres, 24 de novembre, a la seu dels Serveis Centrals del Departament a Barcelona, per a tractar la difícil situació d’aquest sector i debatre possibles mesures de suport i recuperació.

En el decurs d’aquesta trobada els representants del Departament i els signataris del Codi van debatre la problemàtica que afecta la producció i comercialització de la llet de vaca, en concret la seva cadena de valor. El secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, va proposar incloure una sèrie de compromisos en l’Acord del CBPC per a promoure la percepció d’un preu just per litre de llet als productors. Els representants del Departament van proposar un seguit de mesures, i finalment es va assolir un acord per a avançar en l’equilibri de la cadena de valor de la llet.

Així, entre les estratègies plantejades encaminades a aconseguir millorar aquest equilibri, es va acordar treballar en el desenvolupament d’una metodologia d’estimació dels costos de producció de la llet, d’acord amb el previst en l’Acord del CBPC i la Llei de la Cadena. Aquesta metodologia inclouria l’establiment d’un índex de referència i serà proposada als signataris del CBPC per a la seva aprovació i posterior aplicació en els contractes de compra-venda.